A ContiTech vitte a hetedik Alma Mater Díjat

Hetedik alkalommal adták át a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezetének díját, mellyel azokat a cégeket jutalmazzák, amelyek a legtöbb szegedi egyetemistát foglalkoztatják. A szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban adományozott elismerést ezúttal a ContiTech Rubber Industrial Kft. vehette át.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1A vállalat a kutatásfejlesztés területén is együttműködik az egyetemmel – hangsúlyozta a díjat átadó Szabó Gábor rektor. A professzor kitért arra is, hogy Amerikában járva mindig azt tapasztalta: az almamater-szervezetek az egyetemek egyik legfontosabb erőforrását képezik – mára már Magyarországon is kezdjük megérteni, mennyire nagy szükség van a végzős hallgatókkal való kapcsolattartásra, mely nem egyszer kapcsolódik össze ipari együttműködésekkel. A rektor arról is beszélt, a 21. században az egyetem oktatási funkcióját sem tudja maradéktalanul ellátni a gazdasági szereplőkkel fenntartott élő és érdemi kapcsolatok nélkül. Reméli, hogy partnereik is egyre jobban fogják értékelni ezeket a díjakat, melyeket már eddig is kiemelkedő vállalkozások vehettek át.

 

Talán soha nem volt annyira aktuális az egyetem és a munkaerőpiac együttműködése, mint most – hangsúlyozta Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője. Az Alma Mater a díjjal is igyekszik hallgatói elhelyezkedési esélyeit növelni, munkaerőpiacra lépését segíteni. Az alumni intézmény figyelemmel kíséri azon gazdasági társaságokat, amelyek intenzív, aktív tevékenységet folytatva együttműködnek az SZTE Alma Materrel állásbörzék, képzések keretében vagy szerződések révén. E cégeket minden tavasszal megkérdezik a foglalkoztatottak létszámáról, és évről évre e szempontok figyelembe vételével ítélik meg az Alma Mater Díjat.5

 

A ContiTech Rubber Industrial Kft. gumitermékek előállításával foglalkozik, hevedereket, gumi- és speciális tömlőket gyártanak. 51 szegedi egyetemen végzett egykori hallgató saját munkavállalójuk, akik pénzügyi, a logisztikai, mérnöki, valamint humán területen dolgoznak, illetve számos vegyészt is „kapott” a cég a szegedi universitastól – tájékoztatott a díjat átvevő Csáki Katalin HR-menedzser.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés