sokfeleseg

Tegyünk a sokféleségért! - nemzetközi konferencia az SZTE-n

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az európai agrobiodiverzitási fórum, aminek idén a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont február 25-én és 26-án. A Tegyünk a sokféleségért! fórumsorozat olyan európai gazdálkodói csoportok és civil szervezetek éves szakmai találkozója, amelyek az agrobiodiverzitással, mezőgazdasági növények sokféleségével foglalkoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fórum 2011-ben – hazánk uniós elnöksége alatt – Magyarországon, Szegeden, kerül megrendezésre a Védegylet és az ESSR szervezésében. Az esemény központi témáját az agrobiodiverzitás megőrzéséhez, fenntartható használatához és fejlesztéséhez fűződő gazdálkodói jogok adják.


Várjuk a fórumra a magyarországi és európai gazdálkodókat, kertészeket, vetőmagforgalmazó kisvállalkozásokat, génbankok munkatársait, nemesítőket és kutatókat, tájfajtákból készült termékek előállítóit, civil szervezeteket, helyi közösségeket és lakossági csoportokat. Mindazokat várjuk, akik konkrét kezdeményezéseket terveznek vagy működtetnek az agrobiodiverzitás területén.


Reményeink szerint a magyarországi helyszín lehetőséget nyújt több hazai és a közép-kelet európai kezdeményezés találkozásához.


További információ a http://www.liberate-diversity-hungary2011.org/hu/ weboldalon, illetve


Miskolczi Ágnes

rendezvényértékesítő
Telefon: +36-62-546-603;
Fax: +36-62-546-613
e-mail: rendezveny@tik.u-szeged.hu


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés