nyito_SZTE_keresztfelev

Mintegy 30 szakon hirdet keresztféléves mesterképzéseket az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 6 kara, 29 mesterképzést hirdet a 2023-as keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, állami ösztöndíjas, és költségtérítéses képzések közül választhatnak. Az érdeklődők november 15-ig a felvi.hu oldalon jelentkezhetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar – hirdet mesterképzéseket a 2023-as keresztféléves felvételi eljárásban. A karok nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában is hirdetik képzéseiket. A jelentkezők 29 szak közül választhatnak.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia, finnugrisztika, francia nyelv, irodalom és kultúra, hungarológia, kommunikáció- és médiatudomány, olasz nyelv, irodalom és kultúra és vallástudomány mesterképzésre várja a jelentkezőket.

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika, a Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben.

A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki, valamint műszaki menedzser szakokra, a Mezőgazdasági Kar környezetgazdálkodási agrármérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére várja a jelentkezőket.

A Természettudományi és Informatikai Kar alkalmazott matematikus, fizikus, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, matematikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, vegyész mesterképzéseket kínál.

A felvételizők 2023. november 15-ig a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. A jelentkezés hitelesítésének határideje az eddigi évekkel ellentétben szintén 2023. november 15-e. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.

Pósa Tamara

Fotó: Pexels

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés