2024. március 28., csütörtök

AMP_1600-900

Az SZTE Alma Mater 2022. tavaszán 17. alkalommal hirdeti meg Alumni Mentorprogramját

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogram. Célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A program 2014 tavaszán indult, azóta több száz mentor és mentorált vett részt rajta, a Graduway által fejlesztett www.uniszegedalumni.com honlap segítségével pedig jelenleg már több mint 750 mentor várja a hallgatók jelentkezését. Az Alumni Mentorprogram 17. ciklusára olyan volt SZTE-s szakemberek jelentkezését várják, akik pro bono szívesen mentorálnának jelenlegi, illetve frissen végzett SZTE-s diákokat, és szeretnének egy aktív szakmai közösség részesei lenni.

Az érdeklődők és az új mentorok számára az Alma Mater munkatársai 2022. 01. 21-én webinárium keretében mutatják be a programot.

A webináriumra regisztrálni az alábbi linken lehet: https://uniszegedalumni.com/events/194

Regisztrált érdeklődők számára a webinárium szerkesztett anyagát a későbbiekben elérhetővé tesszik a szervezők.

A mentorprogram más, mint a szakmai gyakorlat: a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb, a résztvevő felek igényén alapul. Nincs szükség napi szintű interakcióra – havi három találkozó javasolt -, ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére, ezért kifejezetten jó lehetőség a pandémia alatt is a szakmai frissesség megőrzésére.

Az Alumni mentorálásról és programról bővebb tájékoztatás és érdekességek az alábbi linken érhetők el:

https://sztealmamater.blog.hu

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoJAjWnl0rn7o7ouLToZyl3et0oi6L7Ld



SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés