2024. március 28., csütörtök

IMG_4536

A munkaerőpiacra készíti fel hallgatóit az SZTE

Közel 70 kiállító kínálta gyakornoki- és álláslehetőségeit az SZTE Tavaszi Állásbörzén. A régió legnagyobb álláskeresési fórumán a Szegedi Tudományegyetemmel szoros kapcsolatot ápoló EPAM System Kft. támogatását SZTE Alma Mater presztízsdíjjal ismerték el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók várták március 12-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogató egyetemistákat és friss diplomásokat. Az érdeklődőket grafológiai tanácsadás, önéletrajz-fotózás is várta. A kiállítói térben megtartott előadások során olyan kérdésekre keresték a választ, hogy milyen előnyöket és lehetőségeket tartogat a multi, kkv-s vagy épp a startup lét, hogy milyen modern formái vannak a munkakeresésnek és bemutatkozásnak a digitális térben, illetve hogyan működhetnek együtt hatékonyan a hétköznapokban a különböző generációk.


IMG_4559


Versenyképes diplomát ad a szegedi egyetem


– A szegedi egyetemen végzettek elhelyezkedési adatai is demonstrálják az intézmény 12 karán és Tanárképző Központjában folyó, nemzetközi szinten is elismert munkát. Sokatmondó tény, hogy a Szegedi Tudományegyetemen végzett fiatalok 94 százaléka kevesebb mint egy éven belül képes elhelyezkedni, ráadásul 36 százalék azonnal talál munkát – mondta a börze megnyitóján Rovó László, az SZTE rektora. Kiemelte: az egyetem célja, hogy évről évre egyre több tehetséges fiatal helyezkedjen el a dél-alföldi régióban vagy a környékén, ezért Mórahalommal és Hódmezővásárhellyel is keresik az együttműködési lehetőségeket.


allasborze_2019
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


– A kiállító cégekre nem egyszeri vendégekként, hanem partnerként tekintünk, akikkel hosszú távú, rendszeres és dinamikus szakmai együttműködésre törekszünk. A világ legjobb 500 egyetememének egyikeként igazodnunk kell a változásokhoz. Ki kell nyitnunk a kapuinkat a gazdasági élet szereplői előtt – fogalmazott köszöntőjében Fendler Judit, az SZTE kancellárja. Hozzátette: az egyetem intézményfejlesztési tervében célként fogalmazták meg, hogy a Szegedi Tudományegyetem a képzés teljes vertikumát, illetve a képzési területek teljes palettáját tekintve olyan intézménnyé váljon, amely naprakészen kapcsolódik az aktuális munkaerő-piaci elvárásokhoz, regionális, hazai és nemzetközi szinten is. Mindennek alapja a kompetenciaalapú és gyakorlatorientált tudás. Ennek biztosításához elengedhetetlen a vállalati szereplők bevonása az oktatásba, például duális képzések formájában.


IMG_4465


Az SZTE kiemelt partnere az EPAM


A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater díjat minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos és szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Az idei díjazott az EPAM.

A cég társadalmi felelősségvállalás stratégiájának kiemelt része az oktatás. Az EPAM eKids program célja, hogy a fiatal generációnak, már egészen általános iskolás korosztálytól kezdve, megmutassa az informatika szépségeit, az EPAM University Program pedig az egyetemi tanulmányaik mellett segíti a diákokat, hogy kiegészítsék tudásukat olyan kompetenciákkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy helyt álljanak a globális IT szektorban az egyetem elvégzése után.


IMG_4499


– Szegedi irodánkban 350 munkavállalót foglalkoztatunk, közülük közel kétszázan a Szegedi Tudományegyetemen végeztek, elsősorban informatikai képzésen. Nagy hangsúlyt fordítunk az egyetem szakmai és anyagi támogatására. Munkatársaink több mint 10 kurzust tartanak az egyetemen, 7 mentorral veszünk részt az SZTE Alma Mater alumni mentorprogramban. Az SZTE Természettudományi és Informatikai Karával és a Juhász Gyula Pedagógusképző Karával szerződésben állunk és szakmai gyakorlati helyeket biztosítunk a jelentkező hallgatóknak, emellett pedig rendszeresen részt veszünk az SZTE Őszi és Tavaszi Állásbörzéjén is – fogalmazott Győri Judit, az EPAM System Kft. képzési programokért felelős projektmenedzsere.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés