MTA

Hat SZTE-s oktatót választottak az MTA tagjai közé

Az Akadémikusok Gyűlése zárt ülésén megválasztotta az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. A 102 új tag között a Szegedi Tudományegyetem 6 oktatója kapott kinevezést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Tudományok Osztálya rendes tagjai közé választották Krisztin Tibort, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Bolyai Intézet, Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék professzorát.


Tamás Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszék professzora a Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Tudományok Osztálya rendes tagja lett. A Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Tudományok Osztálya levelező tagjai közé került Gyimóthy Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Tanszékcsoport, Szoftverfejlesztés Tanszék vezetője.


Kemény Lajost, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika vezetőjét a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya levelező tagjai közé választották. A Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Tudományok Osztálya levelező tagja lett Hohmann Judit a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézet vezetője.


A Magyar Tudományos Akadémia Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya levelező tagjai közé választották Voszka Évát, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete Pénzügytani Szakcsoport munkatársát.


A megválasztott rendes, levelező, külső és tiszteleti tagok teljes listája itt olvasható.


SZTEinfo

Fotó: mta.hu/Szigeti Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés