kiemelt_nyilt_nap_2018

Ösztöndíjakat adtak át az SZTE nyílt napján

Közel 200 tehetséges hallgató vehette át az egyetemi tanulmányok kezdését támogató SZTE Start ösztöndíjat az intézmény nyílt napján. A továbbtanulás előtt álló diákokat képzési kiállítás, kari tájékoztató előadások és pályaorientációs teszt várta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több ezer középiskolás látogatott el november 29-én az SZTE nyílt napjára. A Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik meghatározó intézményeként minden évben nyílt nappal segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket és tanáraikat. Az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja több mint 300 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.


nyilt_nap_2018_3


Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogatók két helyszínen, óránként tartott tájékoztató előadásokon ismerhették meg a szegedi egyetem képzési kínálatát, a központ átriumában pedig a karok képviselő és az egyetem hallgatói válaszoltak a személyes kérdésekre.


A november 29-i nyílt nap megnyitóján közel 200 SZTE Start ösztöndíjas hallgatót köszöntöttek. A Szegedi Tudományegyetem új programjával azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyertek.


nyilt_nap_2018_2


Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: a nem régiben megjelent HVG rangsor szerint az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon, a brit QS világrangsora alapján pedig a legjobb magyar egyetem. Hozzátette: az SZTE-s diploma biztos jövőt ígér a hallgatóknak, hiszen az intézményben végzett diákok 95%-a egy éven belül elhelyezkedik a munkaerő-piacon.


Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja azokat, a több millió forint értékű infrastrukturális fejlesztéseket emelte ki, amelyek egyedülálló lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak. Állami támogatásból felújítják például a Zeneművészeti Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar épületét is. – A szegedi egyetem teljes vertikumát érintő infrastrukturális és szervezet fejlesztési törekvések hosszú távon meghatározzák az intézmény jövőjét. Mindezen fejlesztésekkel a Szegedi Tudományegyetem Európa egyik vezető egyetemévé válhat az elkövetkező években – fogalmazott Fendler Judit kancellár.



nyilt_nap_2018

A nyílt napon készült további képek itt megtekinthetőek.


A SZTE nyílt napja nemcsak az egyetem képzési kínálatának megismerésére adott lehetőséget, hanem arra is, hogy a résztvevők minél többet megtudjanak az egyetemi hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól.


Standdal várta a középiskolásokat – többek között – az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, a Konfucius Intézet, a Nemzetközi Mobilitási Iroda, a Nemzetközi Együttműködési és Beiskolázási Iroda, az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Tehetségpont.


Idén újdonságként, a magyar nyelvű képzések mellett az SZTE idegennyelvű képzéseiről is tájékozódhattak az érdeklődők.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA program „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című (EFOP-3.4.4-16-2017-00015) pályázat keretében valósult meg.



SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés