2024. március 28., csütörtök

TIK

Téli szünetet tart az SZTE az energiatakarékosság jegyében

Magyarország legzöldebb egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem takarékossági okokból 2018. december 22-től 2019. január 2-ig épületeit bezárja, működésüket szünetelteti, kivéve azon intézményeket ahol egészségügyi vagy közoktatási feladat ellátás folyik. Az egyetemi hivatalok 2019. január 2-án, szerdán kezdik meg működésüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2012 óta hagyomány, hogy az év végi ünnepek idején a Szegedi Tudományegyetem bezárja épületei nagy részét, de egészségügyi részlegeit folyamatosan működteti. Az ilyenkor kalkulálható energia-megtakarítás mértéke függ a szünet hosszától és a külső hőmérséklettől is, de általában bruttó 40-60 millió forinttal mérsékli fűtésszámláját az SZTE a bezárással.


A téli szünetben az SZTE épületeinek többsége – közte például a Dugonics téri központi épület; az Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központ, benne a Klebelsberg Könyvtár; illetve az SZTE 12 karának oktatást szolgáló minden ingatlanja – bezár, az ügyintézés szünetel, az energiaigényes fűtő- és egyéb berendezéseket kikapcsolják.


A betegellátás folyamatosan működik a Szegedi Tudományegyetemen a 2018. december 22. és 2019. január 1. közötti napokra elrendelt téli szünetben is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés