Forráspont - Lelkigondozó szolgálat egyetemistáknak

Egyetemistáknak és fiatal felnőtteknek nyújt keresztény értékeket hordozó, mentálhigiénés segítséget a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat, melyet az Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodájában érhetnek el az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Forráspont az a hely, ahol meghallgatásra talál a betérő, legyen az bármilyen életkérdés, amivel érkezik, ami foglalkoztatja. Olyan biztonságos és bátorító közeget kívánnak biztosítani minden fiatal felnőtt számára, amelyben megtapasztalhatják, nincsenek egyedül. A szolgálat munkatársai gazdag, sokéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, jól ismerik az egyetemista korosztályt, és mind teológiailag, mind pszichológiailag integrált tudással bírnak.


A szolgálat fő tevékenysége az egyéni kísérés, mely személyenként legfeljebb ötalkalmas találkozás-sorozatot foglal magában. Ez professzionális beszélgetéseket jelent, aminek keretében biztonságos és elfogadó légkörben van lehetőség közösen ránézni olyan belső tartalmakra, megélt élményekre, amelyek talán fájdalmasak, túlságosan mélyen érintenek ahhoz, hogy egyedül szembe tudjon velük nézni vagy megoldást találni a problémahozó.


Elindult a „Térj-be-órák” program is: ez a lehetőség azonnali segítséget kínál mindazok számára, akik még nem tudják, hány alkalommal, de beszélgetni szeretnének valakivel, aki szakértő lelki és pszichés téren. Lehet, hogy a kibeszélés által pusztán leteszi terhét, aki bekopog. De az is lehet, hogy egy út kezdete lesz ez számára: a belső fejlődésben való elindulás első lépése. A szakemberek szerdán és csütörtökön 14-16 óra között várják a meghallgatásra vágyókat.


A Forráspont ezen kívül tréningeket szervez elsősorban az egyetemi kollégiumok lakói részére a felmerülő igények alapján, valamint családfókuszú kurzusokat is terveznek indítani 2017 szeptemberétől.


A szolgálat a Dugonics tér 12. szám alatt található a Katolikus Ház alsó szintjén, a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodahelyiségében. A személyes beszélgetések vagy itt, vagy a lelkészség kápolnájában vagy a ház földszintjének egyik társalgójában valósulnak meg.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés