_mg_5233

Több mint háromszáz hallgató került be a Szegedi Tudományegyetemre a pótfelvételin

Háromszáztizenhat hallgató került be a Szegedi Tudományegyetemre a pótfelvételi eljárásban. A tanévet az SZTE-n megkezdő új hallgatók száma így várhatóan meghaladja a hétezret.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2017 szeptemberében induló képzésekre a Szegedi Tudományegyetem tíz kara és az SZTE Tanárképző Központja hirdetett pótfelvételit. Több mint 180 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésre lehetett jelentkezni, nappali és levelező tagozaton, valamint távoktatási formában. A legtöbb - közel 40-40 - szakon a Bölcsészettudományi Kar és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hirdetett pótfelvételit. A meghirdetett helyekre 414-en jelentkeztek, a legtöbben jogi képzési területre.


A pótfelvételi eljárásban 316 hallgató került be a Szegedi Tudományegyetemre, közülük alapképzésen 188, osztatlan képzésen 55, felsőoktatási szakképzésen 56, mesterképzésen 17 hallgató kezdheti meg tanulmányait. E hallgatók közül 195-en nappali tagozaton, 81-en levelező tagozaton, 40-en távoktatási formában tanulnak majd. A felvettek túlnyomó többsége önköltséges képzésre jelentkezett, de az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar ápolás mesterszakon államilag támogatott helyekre is kerültek be hallgatók.


A 2017-es központi felvételi eljárás eredményeként összesen 5725 új hallgató kezdheti el tanulmányait az SZTE-n. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban előreláthatólag 196 új hallgató érkezik a szegedi egyetemre, az önköltséges idegen nyelvű képzésekre felvettek száma pedig meghaladja a 670-et. Az Erasmus-program keretében pedig mintegy kétszázan kezdik meg tanulmányaikat Szegeden valamilyen részképzésen.


Az egyetem új hallgatói augusztus 28-tól iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Itt az érkezőket változatos programok, az egyetem szolgáltatásait bemutató rendezvények várják.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés