Kiemelt_rektori

Kéthetes nyári szünet a Szegedi Tudományegyetemen

2016. augusztus 8-19. között bezár a Szegedi Tudományegyetem épületeinek nagy része, kéthetes szabadságát tölti számos egyetemi dolgozó. E nyári szünetben az intézmény egészségügyi részlegei működnek. A remélt energia megtakarítás 8-10 millió forint is lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország legzöldebb egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem a nyári kánikula két hete alatt teljesen vagy részben bezárja 270 épületének nagy részét. Ezért a szegedi felsőoktatási intézményben csökken például az áramdíj, de mérséklődik a vízhasználat, a szemétszállítás gyakorisága és díja is. Az egyetemi ingatlanok között 105 olyan is található, amely 500 négyzetméternél nagyobb alapterületű. A 2012-ben bevezetett nyári „klímaszünettől”, illetve az oktatási intézmények szokásos vakációs időszakától – a korábbi évek tapasztalata alapján – 2016-ban 8-10 millió forintos megtakarítást vár a Szegedi Tudományegyetem.

 

„ZÁRVA” tábla kerül 2016. augusztus 8-tól (hétfő) 19-ig (péntek) az SZTE épületének nagy részére. E 10 munkanap alatt az egyetemi dolgozók zöme a nyári szabadságát tölti. Az egységes szabadságolás az oktatás és az adminisztráció teljes körére kiterjed, így zárva lesznek például a rektori és dékáni hivatalok és a könyvtárak, illetve a gazdasági és műszaki főigazgatóság is. Kivételt csupán az egyetemi betegellátó intézmények és a kollégiumok jelentenek. Illetve néhány egyetemi egység rövidített nyitva tartással működik: például az SZTE Általános Orvostudományi Kar Külföldi Hallgatók Oktatási Központja 2016. augusztus 8-19. között (hétfőtől péntekig) 8-12 óra között tart ügyfélfogadást.

 

Az SZTE „klímaszünete” utáni első munkanap: 2016. augusztus 22. (hétfő). Ekkortól áll vissza az SZTE nyári munkarendje. Például az SZTE Klebelsberg Könyvtár és a TIK egésze augusztus 22-28. között hétköznap 9-16 óra között, míg augusztus 29-szeptember 4. között hétfőtől péntekig 8-20 óra, szombaton 9-16 óra között várja az olvasókat, látogatókat.

 

A Szegedi Tudományegyetemen a beiratkozási időszak az 2016. augusztus 29 – szeptember 4. közötti 1 hét. A tanévnyitó ünnepség: 2016. szeptember 3-án 10 órakor kezdődik az SZTE József Attila tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.). Így kezdődik a 2016-2017. tanév a Szegedi Tudományegyetemen.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés