December 6.: középpontban a természettudományok és az informatika

Szegeden nemcsak a Mikulás, hanem a természettudományok és az informatika is a figyelem középpontjában less 2013. December 6-án (pénteken): az SZTE TTIK a TIK-ben felvételi nyílt napot, az Agórában kutatóiskolai napot rendez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara 2013. december 6-án, pénteken tartja a felvételi előtt álló középiskolások számára szervezett, bemutatókkal és intézetlátogatási lehetőségekkel összekötött nyílt napját. A délelőtt 9 órakor, az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában kezdődő eseményről Szalai Tamás, az SZTE TTIK közkapcsolati titkára szolgált részletes információkkal a www.u-szeged.hu számára is.

“A program 9-11 óráig tartó részében az érdeklődő diákok képzési területenként felállított tájékoztató standoknál kaphatnak válaszokat az egyes szakokkal kapcsolatos kérdéseikre. A standokhoz beosztott kollégáink és hallgatóink nemcsak a képzésekről, hanem a karunkon szerezhető természettudományos, informatikai és műszaki diplomákkal való elhelyezkedési lehetőségekről is részletes tájékoztatást adnak majd. A résztvevők 11 órától általános tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg a TIK Kongresszusi Termében, majd 12.30-tól az egyes tanszékcsoportok épületeiben várják kollégáink az érdeklődőket szakos tájékoztató előadásokra és laborlátogatásokra. Az SZTE TTIK Kari Nyílt Napra a diákok mellett sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is."

 

Az SZTE TTIK szintén december 6-án, a felvételi nyílt nappal párhuzamosan látja vendégül a Kar Kutatóiskola Programjára sikeresen pályázó iskolák képviselőit. A Szent-Györgyi Albert Agórában 9.30-kor kezdődő ünnepség elején az idén a házigazda szerepét betöltő Fizikus Tanszékcsoport munkatársai avatják be a hallgatóságot izgalmas szegedi kutatásokba - az egy órás összeállításban a lézerfizikai alkalmazások sokszínűsége mellett kísérletes agykutatásról és csillagászati kutatásokról is szó esik majd. A 2013-as pályázat eredményhirdetését követően ünnepélyes állófogadásra, délután pedig a tavalyi győztes csapatok kutatási programjainak bemutatására kerül sor.

 

"Ahogyan december 6-i programjainkkal is szeretnénk illusztrálni, az SZTE TTIK számos lehetőséggel szeretné segíteni, hogy a középiskolásokban kialakuljon, illetve megerősödjön a természettudományos, informatikai és műszaki területek iránti fogékonyság. Kutatóiskolai programunk keretében szakmai és anyagi támogatást nyújtunk a diákok számára színvonalas kutatási projektekben való részvételt biztosító középiskolák számára, nyílt napunkon és egyéb tájékoztató programjainkon pedig az említett területeken szerezhető végzettségekben rejlő lehetőségeket, az így kínálkozó életpályákat mutatjuk be a fiatalok motiválására" - összegzett Szalai Tamás.

 

Az SZTE TTIK 2013. december 6-i programjaival kapcsolatos, részletes információk a TTIK honlapján és az SZTE TTIK Facebook-oldalán érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés