Bezár

Újság

Print - 2012. december

Print - 2012. december

2013. szeptember 12.
3 perc

49. hét

(2012.12.03-2012.12.09.)

 

Kurzuskonferencia - Az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tanító és Óvóképző Intézet Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Tanszék diákjai a társadalom számára hasznos akciók keretében adományokat gyűjtöttek, kreatív foglalkozásokat tartottak. Csapataik működését, az akciókat és az azokról készült filmeket december 10-én 9 órától mutatják be a résztvevőknek, az adományozottaknak, az érdeklődőknek az ETSZK épületében.

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

Milyen a jó tanár? – Elvárások a jövő iskolájával szemben - e címmel tartott előadást az SZTE oktatási rektorhelyettese, Homoki- Nagy Mária. "A jövőt a köz és felsőoktatásban oktató tanárok fogják meghatározni - mondta Homoki-Nagy Mária az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont programján. A professzor asszony szerint egy jó tanár ismérvei: a hivatástudat, a műveltség, emellett fontos, hogy képes legyen a diákra hatni annak érdekében, hogy belőle később gondolkodni képes felnőtt váljék

Délvilág 

Délmagyarország 

 

 

Több ezren az SZTE nyílt napján - A Szegedi Tudományegyetemet több rangos külföldi listán is a világ első 500 legjobb egyeteme között jegyzik - mondta megnyitóbeszédében Szabó Gábor rektor. Hozzátette, a környezettudatosságban is kiemelkedő az intézmény, hiszen a világ zöld egyetemeinek listáján a 63. Kiemelte, az SZTE diplomája a statisztikai adatok alapján jó belépő a munkaerőpiacra: az itt végzettek 86 százaléka 6 hónap, 93 százalék pedig egy éven belül talál állást.

Délvilág 

Délmagyarország

 

 

50.hét

(2012.12.10-2012.12.16.)

 

Utcára vonultak a hallgatók - Szerda délután folytatódtak a hallgatói demonstrációk Szegeden. Ezúttal az utcán tüntettek a Miérthallgatók, majd az SZTE Hallgatói Sztrájkbizottságának tagjai is. Lufit durrantottak a Klebelsberg-szobornál, és teleragasztották a Fidesz-iroda ablakait tiltakozóplakátokkal.

Délvilág

Délmagyarország

 

 

51. hét

(2012.12.17-2012.12.23.)

 

Az önfertőtlenítő padló csak a kezdet - Nanotechnológiai eljárásra épülő, komplex sterilizáló rendszert fejlesztett ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a Nanocolltech és a GE Hungary közösen. Mint Buzás Norbert konzorciumvezetőtől, az SZTE innovációs igazgatójától megtudtuk, az új módszer előnye, hogy a fertőzésveszélynek kitett nyilvános helyek - például a kórházi kórtermek, az orvosi rendelők várói, vagy az iskolák és óvodák - átfogó baktérium- és vírusmentesítését az egészségre ártalmatlan módon, kevesebb idő- és költségráfordítással valósítja meg.

Világgazdaság

 

 

52. hét

(2012.12.24- 2012.12.30.)

 

Nanotechnológiás sterilizáló készült - Nanotechnológiai eljárásra épülő, komplex sterilizáló rendszert fejlesztett ki a Szegedi Tudományegyetem, a Nanocolltech Kft. és a GE Hungary Kft. részvételével létrejött konzorcium. Az új módszer előnye, hogy a fertőzésveszélynek kitett nyilvános helyek - például a kórházi kórtermek, az orvosi rendelők várói vagy az iskolák és óvodák - átfogó baktérium-, illetve vírusmentesítését az egészségre ártalmatlan módon, kevesebb idő- és költségráfordítással valósítja meg.

Napi Gazdaság

 

 

Külterületeken elkövetett bűncselekmények - Együttműködünk a Szegedi Tudományegyetemmel, az egyházakkal és a LÉT Egyesülettel. Az elmúlt 15 év során a Szegedi Tudományegyetem karain fiatal szakemberek (védőnők, szociális munkások, tanárok,) számára indítottunk különböző speciális prevenciós kurzusokat. Oktattuk a családon belüli erőszak jelenségének felismerését és megelőzését, a drogprevenciót, valamint az általános bűnmegelőzési ismereteket. Ezek a fiatalok ma már közöttünk dolgoznak.

AgrárUnió

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek