Haboru

A háború az áldozatok szemszögéből - Jean Mohr fotói" c. kiállítás

A Svájci Nagykövetség, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtár és a Szegedi Alliance Française szervezésében kiállítás látogat az SZTE Klebelsberg könyvtárba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldésA kiállítás megnyitójának időpontja: 2014. szeptember 24., szerda, 14.00 óra
Helyszín: a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárának átriuma (Szeged, Ady tér 10.)
Megnyitó beszédet mond: Dr. Keveházi Katalin, a Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatója, Dr. Csernus Sándor, az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület elnöke és a Svájci Államszövetség Nagykövetségének képviselője.

A kiállítás a Musée de l'Elysée (Lausanne) és a Svájci Külügyminisztérium támogatásával valósult meg, megtekinthető 2014. október 10-ig, H-P 8h - 20h; Szo 9h-16h.


A Lausanne-i Musée de l'Elysée és a Svájci Külügyminisztérium által támogatott fényképkiállítás.
Avec les victimes de guerre, photographies de de Jean Mohr / War from the VIctims' Perspective, Photographs by Jean Mohr from Elysee Lab on Vimeo.

Jean Mohr fényképanyagából rendezett installáció apropóját a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának és az Első Genfi Egyezménynek a 150. évfordulója adta. Az 1925-ös születésű svájci fotográfusnak már több mint 80 kiállítása nyílt a világ minden táján. Jelen kiállítás a konfliktusok áldozatainak, a háborús szenvedéseknek és veszedelmeknek állít emléket, középpontjában Palesztina, Ciprus és Afrika közösségeivel.

A kiállítás Magyarországon 2013 novemberében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi aulájában került bemutatásra. 2014 márciusában Pécsett került bemutatásra, ahol a PTE egyetemi könyvtára fogadta. A szegedi kiállítás az SZTE Klebelsberg Könyvtár és a Szegedi Alliance Française együttműködésben valósul meg, a Svájci Nagykövetség szervezésében.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés