virtuozok

Virtuózok koncert a TIK-ben

A Filharmónia és a Virtuózok közös szervezésében létrejövő, 40 koncertből álló turné ötödik állomása Szegeden, 2015. június 18-án 19 órakor az SZTE Tanulmányi és Információs Központban lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldésAz exkluzív, különleges koncerten olyan ifjú tehetségek muzsikálnak, akiket a Virtuózok televíziós sorozatból ismer már a nagyközönség. A zongora, a hegedű és a hárfa ifjú mesterei csillogtatják meg talentumukat.


Sándor Zoltán 19 éves budapesti hegedűs, cigányzenész-családból származik, édesapja brácsás.


A Zeneakadémia Különleges Tehetségek osztályának növendéke, és minden jel szerint ígéretes hegedűs-karrier előtt áll.
Rigó Ronald 25 éves dunaszerdahelyi fiatalember, akinek családjában szintén több muzsikus, cigányzenész, jazz-muzsikus is van. Ronald tavaly, 2014-ben diplomázott a Zeneakadémia zongora tanszakán, és ahogy ezt a tv-s versenyen is megmutatta, mindene a zene és a zenélés gyönyörűségének átadása.


Az est két hölgye pedig két hárfás, mindketten Szegedről, sőt, mindketten ugyanannak a tanárnőnek a növendékei.


A 18 éves Tóth Bettina nagy választás előtt áll: vajon vegyész legyen-e, vagy professzionális zenész? Az elbűvölt Kesselyák Gergely mindenesetre földre szállt angyalnak nevezte a mély érzésű fiatal tehetséget.


A 11 éves, pöttöm Szauer Bianka pedig mindenkit elvarázsol ülés- és pedálmagasítójával, amelyre szüksége van a teljes méretű hangszerhez. Érett, virtuóz játéka azonban ezt is elfeledteti – mi is átadhatjuk magunkat a négy remek ifjú zenész csodálatos hangversenyének.Előadók


Rigó Ronald-zongora
Sándor Zoli-hegedű
Tóth Betti-hárfa
Szauer Bianka-hárfa

Jegyár: 2900 Ft


Kedvezmény:

Jegyek kaphatóak a Filharmónia Jegyirodájába (Szeged, Klauzál tér 7.) valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés