foldorajaplakat_A3-1

Az SZTE TIK idén újra csatlakozik a Föld Órája világméretű kezdeményezéshez

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ 2013. évben immár harmadik alkalommal csatlakozik a WWF által elindított Föld Órája rendezvényhez, amely a környezettudatos gondolkodás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kezdeményezéshez csatlakozó emberek, intézmények és települések, városok vállalják, hogy egy óráig lekapcsolják a fölösleges világítást. Az eseménynek nem az az elsődleges célja, hogy világszinten mérhető legyen a megspórolt energia mértéke, hanem az, hogy minél többen gondolják át, hogy mit tudnának saját életvitelükben, környezetükben tenni azért, hogy még élhetőbb legyen a Föld, minél kevesebb energiaforrást pazaroljanak el, minél inkább energiatudatosabbak legyenek.

 

foldorajaplakat_A32013. március 23-án este 20.30-kor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ ismét szimbolikusan leoltja fényeit, és a szervezők az egy óra „sötétség” idejére érdekes és látványos programokkal készülnek az egyetemistáknak, középiskolásoknak, családoknak és a városi polgároknak egyaránt.

 

Erdélyi Evelyn intézmény igazgató nyitóbeszéde után tűzzsonglőrök bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők, a saját maguk által felmatricázott poharakból teázhatnak és részt vehetnek ügyességi elemmel egybekötött szelektív hulladékgyűjtési feladaton. A kisgyermekes családokra gondolva a szervezők társasjátékokkal, kifestővel, ígéretdobozzal és firkafallal készülnek. Az érdeklődők továbbá megtekinthetik a QR kód fát, csillagászati távcsőn kémlelhetik az eget, miközben élőzene kíséri az egyórás rendezvényt.

 

A „zöld” kvízt sikeresen kitöltők között néhány szerencsés látogató részt vehet az éjszakai „tetőtúrán”, ahol a napkollektor-és napelem mezők megtekintése mellett lehetőségük nyílik az SZTE TIK tetejéről eléjük táruló városi panorámán megnézni, hogy mely intézmények csatlakoztak még a Föld Órája programhoz.

 

 

A programok díjmentesen látogathatóak.

 

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmány és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

Időpont: 2013. március 23., szombat 20:00-21:30 óra

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

A Föld Órájáról folyamatosan frissülő információk a www.facebook.com/SZTETIK oldalon olvasható.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés