napelem_TIK

A Szegedi Tudományegyetem napelemes beruházásának projektzáró rendezvénye a TIK-ben

A Napelemes energiatermelés megvalósulása a Szegedi Tudományegyetemen című pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvénye tekinthető meg a TIK nagyelőadó termében március 14-én, 11.00 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Szegedi Tudományegyetem 879.375.888,-Ft uniós támogatást nyert a KEOP-4.4.0/A/09 Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő és villamosenergia-, valamint biometán termelés tárgyú pályázat keretében.

banner_napelemA teljes egészében európai uniós támogatásból megvalósult beruházás keretében 24 egyetemi helyszínen összesen 2 754 db napelemet telepítettek. A telepített napelemek beépített teljesítménye 660,96 kW, a kalkulált éves energiatermelésük pedig 782 MWh. A beruházás végeztével az egyetem éves villamos energia szükségletének körülbelül 7%-át lesz képes megújuló energiaforrásból fedezni, ami éves szinten körülbelül 28 millió Ft villamos energia költség megtakarítást jelent.


A zárórendezvény keretében Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora, és Horváth Attila Imre, az NFM helyettes államtitkára mond köszöntőt. A köszöntők után Dr. Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója ismerteti a projekt jelentőségét, amely után Dr. Rovó István, az SZTE műszaki főigazgató helyettese foglalja össze a beruházás eredményeit. A köszöntők és a projekt bemutatók után Sájer Gábor, az E-OS gazdasági igazgatója beszél a megújuló energiaforrások felhasználásáról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés