kiall

Az SZTE Kongresszusi Központja a VII. Business Travel Show kiállításon

Az SZTE Kongresszusi Központja a VII. Business Travel Show kiállításon – külön dicséret a legzöldebb standnak.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

A VII. Business Travel Show kiállítás, workshop & konferencia üzleti utazóknak és utaztatóknak 2009. október 14.-15. között a SYMA Sport- és Rendezvényközpont, C-csarnokban (1146 Budapest, Dózsa György út 1.) került megrendezésre, melyen az SZTE Kongresszusi Központja is részt vett.

A kétnapos rendezvényen közel száz kiállító - business szálloda, wellness- és kastélyhotel, utazási iroda, rendezvényhelyszín, vendéglátóhely, konferencia- és rendezvényszervező cég - várta a vállalati ügyfeleket. A VII. Business Travel Show kiállítást idén is kétnapos szakmai konferencia kísérte.

A környezettudatosság jegyében a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központja vezető szerepet vállal a régióban a rendezvények környezeti hatásainak csökkentése érdekében. Hiszünk abban, hogy ha környezetbarát módszereket alkalmazunk rendezvényeinken és egyre többen fogunk össze a környezetünk védelmében, még nagyobb sikereket érhetünk el a környezettudatos életmód meghonosításában, népszerűsítésében.

Az SZTE Kongresszusi Központja, mint Magyarország első Zöld Kongresszusi Központja a kiállításon bemutatta, hogyan lehet környezetbarát módon rendezvényt szervezni, milyen elvárások vannak egy zöld helyszínnel kapcsolatban, melyek a jó gyakorlatok.

Központunk egyedi, kartoninstallációval, újrahasznosított anyagból készült kiadványokkal, fából készült asztali tolltartóval, papír tollal, Fair Trade Kávézóval, Hagyj nyomot! nevet viselő aktivitással készült a kiállításra. A kiállítás előkészületei, lebonyolítása során keletkezett CO2-t Központunk a Contra nevű céggel együttműködve megváltotta, semlegesítette, ezzel is védve környezetünket.

Központunk a kiállítást kísérő konferencia második napján előadással is megjelent, melynek témája: Új kihívás: környezettudatos rendezvényszervezés, zöld rendezvényhelyszínek. A rendezvény szervezőitől az előadás kapcsán elhangzott, bár még Magyarországon a nemzetközi trendekkel ellentétben nem osztanak „Zöld stand” díjat, de ha lenne ilyen, azt Központunknak ítélnék oda. Környezettudatos törekvéseinket sok látogató, résztvevő pozitívan értékelte. 

A konferencia előadását itt töltheti le! 

A kiállításon készült képeket itt nézheti meg!

Zöldülj velünk! kiadványunkat itt töltheti le!

 

Kapcsolat:

Erdélyi Evelyn
kongresszusi központ vezető
erdelyi.evelyn@tik.u-szeged.hu 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés