tik_zold

SZTE TIK - A Zöld Intézmény

Az SZTE TIK Igazgatósága elkötelezett a környezettudatos irodai alkalmazások meghonosításában, ezért idén is nagy örömmel csatlakozott a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által meghirdetett 2010. évi Zöld Iroda Versenyhez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ZI_verseny_2010A versenyre a Központ az SZTE Rektori Hivatalával, az SZTE Hallgatói és Szolgáltatói Irodával és végül, de nem utolsó sorban az SZTE Gazdaságtudományi Kar Dékáni Hivatalával közösen nevezett be idén.

Központunk Igazgatósága 2009-ben kis nonprofit kategóriában elnyerte a Legtöbbet Zöldült Iroda Díjat, s azóta is folyamatosan arra törekszünk, hogy minél környezettudatosabban végezzük mindennapi munkánkat.

Remek, előremutató kezdeményezésnek tartjuk a Versenyt, mely jó alkalmat ad arra, hogy környezeti szempontok alapján is végiggondoljuk irodáink működését, meghonosítsuk a környezettudatos „irodai gondolkodást, viselkedést” a mindennapok szintjén. Kilépve az iroda világából a Zöld Iroda Verseny kiváló lehetőséget biztosít a munkatársak irodán kívüli viselkedésének, attitűdjének formálására is.

A Szegedi Tudományegyetem 2010-ben meghirdette a „Zöld Egyetem” programot, melynek keretében lehetőségeihez mérten igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a környezetbarát megoldások, technológiák alkalmazására, a környezettudatos szemléletmód terjesztésére.

Mint a Dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel 30.000 hallgató otthona kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozására, melynek egyik eszköze a „zöld” gondolkodásmód alkalmazása és terjesztése.

Célunk, hogy az egymásra épülő programok mentén haladva példát mutassunk mindenki számára. Bizonyítva ezzel, hogy nemcsak a legnagyobbak, hanem a legzöldebbek közé is tarozhat egy olyan hatalmas intézmény is, mint a Szegedi Tudományegyetem.

További információ a www.zoldiroda.hu oldalon és a www.kovet.hu oldalon.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés