FNAPJA_2009_kerekp_meret

„Kerékpárosbarát Munkahely” az SZTE TIK

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett "Kerékpárosbarát Munkahely 2009” pályázaton az SZTE TIK elnyerte a „Kerékpárosbarát Munkahely” címet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kerekparAmit Központunk megtett a kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében: 

Rövid távú várakozásra 140 db férőhely áll rendelkezésre, amely megfelel a KHEM B+R szabványkönyvében foglaltaknak. A férőhelyek az épület főbejárati homlokzata előtt (100 db) és a gazdasági bejáratnál (40 db) találhatók. Az előbbi elsősorban a látogatói igények kiszolgálását, az utóbbi a munkatársak igényeinek kiszolgálására célozzák. 

A teljes kerékpár tárolására szolgáló terület biztonsági kamerákkal megfigyelt. 

A női és férfi öltözőkben 2-2 tusoló fülkével rendelkezünk. Kulturált tusolási és átöltözési lehetőséget biztosítunk munkavállalóinknak. 

A női és férfi öltözőkben kifejezetten erre a célra 1-1 db zárható öltözőszekrényt helyeztünk el.

 Az öltözök hajszárítóval, törölközőtartóval, tusfürdővel is ellátottak.

 Az épület műszaki diszpécser szolgálata igénybe vehető a kisebb kerékpáros műszaki hibák orvoslásában.

Minden évben megrendezésre kerül a „Föld Napja” rendezvény, melynek alfejezete a kerékpáros közlekedés népszerűsítése is. A rendezvény alkalmával kerékpáros túrát szervezünk az Egyetemi Füvészkertbe, illetve 2009-ben első alkalommal megrendeztük az I. SZTE TIK Kerékpár Szépségversenyt.

Részt veszünk a „Bringázz a Munkába” és a „Bringázz az egyetemre” programban. Ezt a programot weboldalunkon, a Központban lévő információs táblákon, hírlevelek segítségével népszerűsítjük.

Az intézmény belső kommunikációjának az eszköze az elektronikus „Zöld hírlevél”, amely negyedéves gyakorisággal informál az intézményt érintő környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontú aktualitásokról, ezen belül a kerékpározás vonatkozásairól is.

Központunk rendelkezik Kerékpáros Stratégiával és Környezeti Filozófiával is.

A Kerékpárosbarát Munkahely cím egy évre szól, a meghosszabbítása érdekében évente kell jelentést küldeni a közlekedésfejlesztési tárca címére.

Az SZTE TIK Kerékpáros Stratégiája itt olvasható.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés