2022. augusztus 11., csütörtök
tik5ev

5 éves a Tanulmányi és Információs Központ

2004. december 9-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Tanulmányi és Információs Központ.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt 5 évben Központunkban közel 4,5 millió látogató fordult meg, évente átlagosan 200 üzleti, kulturális és tudományos rendezvény számára biztosítunk minden elvárásnak megfelelő, színvonalas helyszínt, közel 8.000 diák kapott Központunkban diplomát és sokáig folytathatnánk a nagy számok felsorolását, de nem tesszük, mert a számok önmagukban nem mindig elegendők.

Az elmúlt 5 évben Központunk több ízben megmérettetett pl. nagy létszámú konferenciák, nagy érdeklődésre számot tartó könyvtári éjszakák, elégedettségi felmérések, stb., mely „akadályokat” Központunk jól vette. Elérkezett hát az idő, hogy ünnepeljünk!

2009. december 9-én 09.00 órától egész nap rendezvényekkel vártunk minden kedves érdeklődőt.

 

Programjainkból

 

09:00 órakor Központunk díszes karácsonyfájának szomszédságában ünnepélyes keretek között vágtuk meg 600 szeletes születésnapi tortánkat.

11.00 órai kezdettel „Öt évesek lettünk…” címmel ünnepélyes kiállítás megnyitóra került sor, ahol az Egyetemi Könyvtár, a Kongresszusi Központ, a Hallgatói Szolgáltató Iroda és nem utolsó sorban az Universitas Szeged Nonprofit Kft. mutatta be az elmúlt öt év emlékezetes eseményeit.

A kiállítást megnyitotta Dr. Rácz Béla, rektor-helyettes, köszöntő beszédet mondott Dr. Mader Béla, az Egyetemi Könyvtár főigazgatója és Dr. Majó Zoltán, az SZTE fejlesztési igazgatója.

A kiállítás 2010. január közepéig Központunk nyitva tartási idejében tekinthető meg.

Központunk társadalmilag felelős magatartását igyekezett példázni a Gördülő Tánccsoport kiállítás megnyitót kísérő táncbemutatója.

14.00 órakor került sor az 5. születésnapunk alkalmából meghirdetett „Ahogy én láttam a TIK-et az elmúlt 5 évben…” című fotópályázat eredményhirdetésére. A fotópályázatunkra beérkezett képekből látogatóink szemszögéből is megismerhetik Központunkat.

1. helyezett – Rusz Melinda - képek letöltése

2. helyezett – Árendás Kata - képek letöltése

3. helyezett – Hevér Nóra - képek letöltése

Különdíjas – Tóth Gábor Gyula - képek letöltése

A beérkezett pályaműveket itt tekinthetik meg, illetve december hónapban a Központ nyitva tartási idejében az Átriumban is.

 

A nap további programjai

 

10:00 órától 14:00 óráig „Elme akadályversenyen” mérettettek meg az érdeklődők. Az összesen hat kérdésből álló akadályversenyt közel 20 fő teljesítette kiváló eredménnyel.

Kreatív látogatóinkat mind a délelőtti, mind a délutáni órákban kézműves foglalkozásokkal is vártuk, ahol többet között lehetőség volt a henna festés kipróbálására is.

A kora délutáni órákban az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület mutatkozott be, ahol a látogatók az Erény Kerék ötletes gondolataival ismerkedhettek meg.

Programjaink szüneteiben, 10.00 és 15:00 óra között, óránként tombolasorolás volt, ahol környezettudatos ajándékokat nyerhetnek Fortuna kegyeltjei.

A nap folyamán „Hagyj nyomot” falunkon látogatóink üzenetet küldtek Központunknak, így örökítve meg az 5. születésnapot.

Ezúton köszönjük minden kedves egyetemi polgár, munkatárs, látogató részvételét!

 

A nap során készült fotókat itt nézheti meg.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés