FNAPJA_2009_kerekp_meret

Újabb kerékpáros-barát fejlesztések a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja 2011-től újabb fejlesztéseket tervez a Zöld Intézmény szellemiség jegyében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kerekpar1A Szeged Városi Önkormányzat fejlesztési lehetőségét kihasználva kapcsolódik az SZTE TIK a Szeged városképébe illeszkedő és már megszokott kerékpártároló telepítések sorába, ezzel is elősegítve a környezettudatos közlekedést az Egyetem Szívéhez.


További széles körű szolgáltatások és a kerékpáros közlekedés fejlesztése és népszerűsítése érdekében az intézmény hosszú távú tervei között szerepel egy kerékpár kölcsönzési hálózat kialakítása a Szegedi Tudományegyetem épületei között.


Az év során számos olyan, a Központ társadalmi szerepvállalás koncepciójába illesztett rendezvényt szervezett, amelyek közvetve-közvetlenül kerékpáros közlekedés népszerűsítést, illetve kerékpáros programokat tartalmaztak ezen felül dolgozói aktívan részt vettek a „Bringázz a munkába” internetes programban. A Tanulmányi és Információs Központ a rendezvények, a fejlesztések és az eredmények elismeréseként a 2010-es évre ismét elnyerte a megtisztelő Kerékpáros-barát munkahely címet.


faA központ a 2011-es évben is az eddigi gyakorlatnak megfelelően szervez nagyszabású rendezvényeket – hangsúlyosan kerékpáros közlekedés népszerűsítési vonatkozásokkal is –ezek közül a legfontosabbak:


  • „Föld órája” rendezvény (március 27.)
  • „Föld napja” rendezvény (április 22.)
  • stb.
 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés