SZTE magazin

Ösztöndíjprogram és gyakornoki lehetőségek a Bonafarm Csoportnál

A Bonafarm Csoport számára kiemelten fontos a kimagasló teljesítményű hallgatók megtalálása, ezáltal a cég hosszú távon biztosítja a minőségi szakmai- és vezetői utánpótlást. A Szegedi Tudományegyetemmel is hosszú évek óta működik együtt a Bonafarm. A kiválasztott egyetemi hallgatókat több féléven keresztül támogatja ösztöndíjjal, vagy fogadja szakmai gyakorlatra telephelyein.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ösztöndíj program – támogatás a kimagasló teljesítményért

 

Hornyik Renáta a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának élelmiszermérnök BSc szakán tanult. Mivel a tejipar érdekelte, így állati szakirányra szakosodott. Másodéves volt, amikor elindult az együttműködés a Sole-Mizo Zrt. és az egyetem között.

 

„A Kar vezetői és a Sole-Mizo figyelembe vették a tanulmányi eredményt, a nyelvvizsga eredményeket, a Tudományos Diákköri Konferencia részvételt. Három embert hívtak be személyes interjúra. Nem gondoltam volna, de én nyerhettem el a Sole-Mizo Pro Talentis díjat, aminek nagyon örültem”.

 

A pénzbeli támogatás mellett a szakdolgozat elkészítésében is segítséget nyújtottak Renátának, valamint lehetőséget kapott arra, hogy 3 hónapos szakmai gyakorlatát a Sole-Mizo-nál töltse.. A gyakorlat során a minőségirányítási vezető és a termékfejlesztő munkáját segítette. Betekintést nyert számos területre a termelésen belül, és olyan termékekkel is találkozhatott, amiket még az üzemen kívül szinte senki nem látott. A gyakorlati idő végeztével felajánlották Renátának, hogy dolgozzon a cégnél minőségirányítási asszisztensként.

 

Részt vettem érzékszervi bírálatokban, auditokra való előkészületekben. Feladataim közé tartozott a technológiai eljárások felfrissítése, leírása, gyártmánylapok angolra fordítása. Labornaplók alapján kellett ellenőriznem az elkészült termékek beltartalmi értékeit. A csomagolásfejlesztői pozíció megüresedésekor lehetőséget kaptam arra, hogy új területen próbálhassam ki magamat, így már 4 üzem munkájába láthatok bele.”

 

A gyakorlat: szakmai tapasztalatgyűjtés a kezdetektől

 

Nagyné Sós Erika szintén a Szegedi Tudományegyetem hallgatója volt, 2013-ban az GTK pénzügy és számvitel alapképzési szakán végzett.

 

Tudtam, hogy a Sole-Mizo Zrt. egy fejlődő cégcsoport tagja, ahol gyakornokként rengeteg tapasztalatra tehetnék szert, ezért jelentkeztem szakmai gyakorlatra a céghez, majd néhány interjút követően kontrolling gyakornokként felvételt is nyertem. 2012 júliusátó a gyakorlat során megismertem a főbb értékteremtő folyamatokat, a vállalat termelés elszámolási rendszerét és az ehhez használt integrált vállalatirányítási rendszert. Feladatom többek között szabályzatok, riportok, kimutatások készítése volt.”

 

A cégcsoport számára különösen fontos, hogy a náluk eltöltött gyakorlat során a hallgatók valódi tudásra tegyenek szert, szakmai tapasztokkal gazdagodjanak.

 

„A gyakornoki idő megalapozta későbbi munkámat. Ebben a pozícióban a rendszerismeret és a folyamatok átlátása alapvető elvárás. A féléves gyakornoki időt követően, 2013. januártól kontrollerként dolgozom. Minden hallgatónak azt tanácsolom, hogy az egyetemi idő alatt is vállaljon diákmunkát, hosszabb gyakornokságot. Egy pozíció megpályázásakor számít, ha valaki aktívan részt vett például egyetemi munkacsoportokban, esetleg korrepetálta évfolyamtársait. Az egyetemről már nem csak egy diplomával lép ki az ember, hanem szakmai tapasztalatokkal gazdagabban.”

 

PR_Bonafarm
A Bonafarm Csoport tevékenysége a növénytermesztéstől a takarmánygyártáson és állattenyésztésen át az élelmiszer-feldolgozásig és a borászatig terjed. Noha működésünk főként Magyarországra összpontosul, export tevékenységünk révén szinte az egész világon jelen vagyunk termékeinkkel. Integrált működésünk változatos munkaköröket és széles körű piaci rálátást tesz lehetővé. Neves márkáink (pl. Pick, Mizo, Teleki) világszerte a magas minőséggel egyenlők. Ösztöndíj- és gyakornoki programjaink mellett üzemlátogatásokat, kerekasztal beszélgetéseket, állásbörzéket, szakmai workshopokat valamint szakdolgozati Phd témákat is biztosítunk a fiatalok számára.

További részletek a Szegedi Egyetem magazin lapcsaládhoz tartozó Szegedi Egyetem Magazin 2015. számában.


Bonafarm


További cikkek a Szegedi Egyetem Magazin 2015. számából:

Berényi Antal: „Ha van egy jó ötleted, próbáld megvalósítani!”

Terjednek a dizájnerdrogok a fiatalok körében

Matematikai modell Ebolára

Kun Emma: „Minden álmunk, rémálmunk egy darab kék pixelen van”

A siker titka az elhivatottság

A rálátás kreatívabbá tesz

ELI-ALPS: A lézeres kutatás jövője

„Lazán, de tudatosan kell élni az egyetemi éveket”

A tudománynépszerűsítő misszionárius

Goodwill Pharma - Szent-Györgyi Albert szellemiségében

Gyakornokból kolléga – egyenes az út a makói ContiTechnél

Az SZTE-ről is várja a jövő informatikusait az EPAM

Made by you! - Szakmai gyakorlat és karrierlehetőség az Unilevernél

Helikopter-leszálló az SZTE klinikai központján

A C-vitaminnal kezdődött minden

Skills központ: egyedülálló a magyar oktatásban

Virtuóz az egyetemen

Ételfantáziák versekre

Magyar politikusok: igen a Facebookra, nem a Twitterre

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01