SZTE magazin

kiemelt_Continental

Gyakornokból kolléga – egyenes az út a makói ContiTechnél

A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a világ egyik vezető autóipari beszállítójának hazai leányvállalataként folyamatosan kutatja a jövő tehetségeit. A gyakornoki pozícióikon és programjaikon túlmutatóan 2015-től a duális képzési rendszerben is együttműködnek a Szegedi Tudományegyetemmel. De hogyan zajlik mindez a 2000 fős nagyvállalatnál?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a Continental AG magyarországi leányvállalata, mely két telephelyével – Makó és Vác –, valamint több mint 3000 fős létszámával a vállalatcsoport legmeghatározóbb és legnagyobb tagja. A cég központja a Csongrád megyei Makón található, létszáma 2015-ben meghaladta a 2000 főt, amellyel a város legjelentősebb munkáltatója. A vállalat legnagyobb partnerei a Volkswagen, a Daimler és a BMW csoport, emellett a GM és a Ford, valamint a kamion üzletág számos képviselője.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a minőségi munkaerőt hosszútávon biztosítsa, ezért évek óta szoros kapcsolatot ápol az ebből a szempontból meghatározó Szegedi Tudományegyetemmel. Gyakornoki programjait és állásajánlatait rendszeresen közzéteszi a különböző hallgatói fórumokon, visszatérő vendége a tavaszi és őszi állásbörzéknek, ahol a kollégák információt adnak az aktuálisan nyitott pozíciókról, a kiválasztási eljárásról és természetesen a cég működésébe is betekintést engednek.

Multinacionális környezet, felelősségteljes munkakör


A makói vállalat évek óta fogad nagy számban gyakornokokat a Szegedi Tudományegyetemről, elsősorban a Mérnöki, Gazdaságtudományi, illetve az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak jelentkezését várják.


- 4-6 vagy 14 hetes kötelező szakmai gyakorlatukat is teljesíthetik nálunk a hallgatók. A gyakorlat során hasznosítható tudást adnak át kollégáink, aktívan bevonva a hallgatókat a gyakorlati munkafolyamatokba, komoly betekintést engedve ezzel a cég mindennapi életébe. A gépészmérnök vagy a műszaki menedzser hallgatóknak például lehetőséget adunk arra, hogy az egész termelési folyamattal megismerkedhessenek, a tervezéstől a gyártásig, a minőségellenőrzéstől a logisztikáig. Ezáltal mi is jobban megismerhetjük a jelölteket, akik a későbbiekben akár magasabb szintre is léphetnek nálunk” – mondja Vancsik Éva, a ContiTech HR vezetője.


Emellett a hallgatóknak lehetőségük van hosszabb időt is - hónapokat, vagy akár az utolsó egyetemi évüket - is olyan munkával tölteni, ami kapcsolódik a tanulmányaihoz. A kötelező szakmai gyakorlathoz képest ebben a formában még mélyebb ismeretek szerezhetők egy multinacionális szervezet egy-egy osztályának működéséről, a diákok pedig konkrét, felelősségteljes feladatokat kapnak, mellyel a cég részévé válnak. - Gyakran előfordul, hogy az egyetem utolsó évében vagy félévében a gyakornoki programunkban részt vevő mérnök vagy éppen közgazdász hallgatónak ajánljuk fel az aktuálisan megnyíló új pozíciók egyikét- teszi hozzá Vancsik Éva.

PR_Continental_SZEM_0909_2

Új dimenzió a felsőfokú duális képzés


A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. 2015-ben csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara által indított duális gépészmérnökképzéshez, melynek célja többek között olyan szakemberek, mérnökök oktatása, akiknek tudása és felkészültsége maximálisan megfelel az ipari gumitermék-gyártás legújabb technológiai elvárásainak?

 

A duális képzés az első félévtől indul, az ebben részt vevő hallgatók sokrétű szakmai tapasztalatra tesznek szert, a képzési idő közel felében a ContiTech makói telephelyén történik a gyakorlati oktatás, kiváló műszaki kollegák segítségével. Vancsik Éva szerint a duális képzés nagy előnye, hogy a hallgatók nemzetközi környezetben sajátíthatják el a legújabb technológiákat, korán megtanulhatják az elméleti ismeretek gyakorlati hasznosítását, és ezekkel a tapasztalatokkal jelentősen javíthatják a későbbi munkaerő-piaci pozíciójukat.


További részletek a Szegedi Egyetem magazin lapcsaládhoz tartozó Szegedi Egyetem Magazin 2015. számában.


Conti


További cikkek a Szegedi Egyetem Magazin 2015. számából:

Berényi Antal: „Ha van egy jó ötleted, próbáld megvalósítani!”

Terjednek a dizájnerdrogok a fiatalok körében

Matematikai modell Ebolára

Kun Emma: „Minden álmunk, rémálmunk egy darab kék pixelen van”

A siker titka az elhivatottság

A rálátás kreatívabbá tesz

ELI-ALPS: A lézeres kutatás jövője

„Lazán, de tudatosan kell élni az egyetemi éveket”

Ösztöndíjprogram és gyakornoki lehetőségek a Bonafarm Csoportnál

Goodwill Pharma - Szent-Györgyi Albert szellemiségében

A tudománynépszerűsítő misszionárius

Az SZTE-ről is várja a jövő informatikusait az EPAM

Made by you! - Szakmai gyakorlat és karrierlehetőség az Unilevernél

Helikopter-leszálló az SZTE klinikai központján

A C-vitaminnal kezdődött minden

Skills központ: egyedülálló a magyar oktatásban

Virtuóz az egyetemen

Ételfantáziák versekre

Magyar politikusok: igen a Facebookra, nem a Twitterre

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01