Fogorvoslás tegnap, ma és holnap - 2009. március 25. Szerda 18.00

Fogorvoslás tegnap, ma és holnap
Talán nincs még egy olyan tudomány, mely az elmúlt néhányezer évben akkora fejlődést mutatott volna, mint a fogászat tudománya. Sajnos azonban a fogászati kezelés fogalmát a mai napig fájdalommal, szenvedéssel teli élményekkel társítják. Az előadás során a hallgatóság az ősi gyógymódoktól kezdve, a ma használatos modern technikákon át bepillanthat a jövőbe is, amikor talán már egyetlen sejt beültetése egy használható fog kifejlődését vetíti elénk.
 
Addig azonban érdemes megismerni mindazokat a fantasztikus lehetőségeket, amelyeket a fogászat tudománya a ma embere számára tartogat, lehetővé téve, hogy elsősorban megelőzéssel, illetve a modern technikák felhasználásával, fájdalmatlan módszerekkel, tökéletesen funkcionáló és a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítő fogsort varázsoljon a paciensek szájába.
 
 
Az előadás megtekintése:
 
Modemes változat (méret:192x144 sávszélesség:40kbps)
 
Szélessávú I változat (méret: 320x240 sávszélesség: 200kbps)
 
Szélessávú II változat (méret: 384x288 sávszélesség: 500kbps)
 
LAN változat (méret: 640x480, sávszélesség: 1000kbps)
 
Megjegyzések:
 
Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!
Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.
 
Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.
 
Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.
 
Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre!

NagyKatalin.jpgProf. Dr. Nagy Katalin Dékán
SZTE FOK Szájsebészeti Tanszék

 

Dr. Nagy Katalin 1958-ban Budapesten született. Általános Iskolai tanulmányait Dunaharasztiban, középiskolai tanulmányait Budapesten végezte, ahol 1977-ben jeles eredménnyel érettségizett.