Rendezvények


Jakucs László földrajzverseny


A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke rendszeresen meghirdeti a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére. A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően minden évben kiemelt témában kerül megrendezésre.
Polygon matematika verseny


A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete pályázatot hirdet középiskolás diákok (9-12. évfolyam) számára Középiskolai matematikához kapcsolódó problémák, érdekességek témájában.
Játsszunk fizikát!


Játsszunk fizikát!Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem 3 fordulós versenyt hirdet fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára. A verseny minden évben valamely tudós emléke előtt tiszteleg.
  SZIIV verseny


  SZIIVA Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete versenyt hirdet középiskolás diákok számára, ahová két szekcióban is várják a jelentkező diákok pályamunkáit. A verseny kapcsán szeretnénk lehetőséget adni a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.
  Kutatók Éjszakája


  KEA Kutatók Éjszakája a tudományos karrier vonzerejét szeretné növelni, és fontos küldetésének tartja kutatóink ünneplését. Engedjük közelebb magunkhoz a kutatókat, hogy ők is közelebb engedhessenek minket! Játsszunk tudósosat egy éjszakára! Tanuljunk meg tőlük, hogy megérteni és megismerni jó!  Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny


  2012 óta kerül megrendezésre a már hagyományoknak örvendő Szent-Györgyi Albert tiszteletére szervezett rendezvénysorozat, a Szent-Györgyi Napok, melynek keretei között a Szegedi Tudományegyetem és Pro Talentis Universitatis Alapítvány minden év őszén is meghirdeti a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyre középiskolás diákok csapatainak jelentkezését várjuk.
  Innovációs Nap


  A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága a 2012-ben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első SZTE Innovációs Napot. A rendezvény az Egyetem egyik legjelentősebb innovációs eseménye, az SZTE Innovációs Nap, ahol az SZTE kutatói és oktatói mellett társintézmények és vállalati partnereink innováció iránt érdeklődő résztvevőit várjuk.
   Magyar Műszaki Értelmiség Napja


   mmenA Magyar Műszaki Értelmiség Napjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban, hangsúlyozva, hogy Magyarország csak akkor állhat stabil fejlődési pályára, ha a műszaki és természettudományos képzés területén markáns fejlesztési programok indulnak, melynek következtében nő az e területen tevékenykedő szakemberek társadalmi megbecsülése, javul a szakmai megítélése, presztízse.