SZTE magazin

Hangsúly

2015. március 04.

Portugáliában, Spanyolországban, Angliában és Csehországban, valamint az Egyesült Államokban gyűjtöttek tapasztalatot. A Campus Hungary első alumni találkozóján, 2014. január 30-án a Szegedi Tudományegyetem négy hallgatóját kérdeztük az ösztöndíjas élményekről.

2015. március 04.

A magyar tudomány zászlaját lobogtatják, ifjú zászlótartók a Campus Hungary ösztöndíjasok – fogalmazott Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár. A 2014. január 30-án a Campus Hungary program alumni találkozójának otthont adó Balassi Intézet igazgatója, Hatos Pál kiemelte: nagy a magyar hallgatók mobilitási kedve.

2015. március 04.

7 korábbi programot egyesít az Erasmus+. Az oktatásra, képzésre, ifjúságra és sportra vonatkozó új uniós támogatási program elindulását 2014. március 12-én Budapesten jelentette be Andrula Vasziliu EU-biztos.

2015. március 04.

A Szegedi Tudományegyetemen megtartott ösztöndíjas börzén több tréningen vehettek részt ingyenesen a hallgatók. A Campus Hungary és a Tempus Közalapítvány közös kurzusai segítenek felkészülni a diákoknak a külföldön töltendő hónapokra.

2015. március 04.

Még inkább kitágítja a határokat és minden eddiginél nagyobb lehetőségeket nyújt a felsőoktatásban tanulóknak az Erasmus+. Annál is inkább, mert az Európai Unió Európa 2020 stratégiájában is célként fogalmazták meg, hogy a végzett hallgatók legalább három hónapot töltsenek külföldön. A Tempus Közalapítvány pécsi irodájának vezetője, Dobos Gábor úgy látja: a külföldön tanulással töltött idő többszörösen is megtérül, a munkaadóknál ugyanis már nemcsak előny, hanem egyenesen követelmény.

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01