Játsszunk fizikát! 2018


Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete 3 fordulós versenyt hirdetett fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára.

A verseny arra igyekezett ösztönözni az általános és a középiskolás diákokat, hogy fedezzenek fel érdekességeket a körülöttük lévő világban. Három héten keresztül, hetenként egy tudománytörténeti kérdést és három megoldandó kísérleti feladatot közöltünk. A résztvevőknek a feladatok megoldásait, a kísérletek körülményeit, az azokból származó tapasztalatokat és a jelenségek magyarázatait kellett elküldeniük.


Kármán Tódor2018-ban 19. alkalommal került meghirdetésre a verseny. Ebben az évben Kármán Tódorra, a hidrodinamika jeles tudósára, a rakétatechnika atyjára emlékeztünk halálának 55 éves évfordulóján, ezért a feladatok mellett található tudománytörténeti kérdés Kármán Tódor munkásságával volt kapcsolatos.


A legötletesebb és legszorgalmasabb beküldők jutalomban részesültek, és bemutathatták kísérleteiket az ünnepélyes eredményhirdetésen 2018. április 6-án délután 3 órakor az SZTE Budó Ágoston tantermében.


A versennyel kapcsolatos további információk ITT találhatók.