Játsszunk fizikát! 2017


Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem 3 fordulós versenyt hirdetett fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára.

A verseny arra igyekezett ösztönözni az általános és a középiskolás diákokat, hogy fedezzenek fel érdekességeket a körülöttük lévő világban. Három héten keresztül, hetenként három megoldandó kísérleti feladatot közöltünk. A résztvevőknek a feladatok megoldásait, a kísérletek körülményeit, az azokból származó tapasztalatokat és a jelenségek magyarázatait kellett elküldeniük.


Ketskeméty István2017-ban 18. alkalommal hirdettünk kísérletes versenyt. Ebben az évben Ketskeméty Istvánra, egyetemi oktatóra, kutatóra, a szegedi lézerfizikai kutatások elindítójára emlékeztünk születésének 90, halálának 10 éves évfordulóján.


A „Játsszunk fizikát!” Ketskeméty István emlékére rendezett háromfordulós kísérletes verseny eredményhirdetésére 2017. április 21-én (pénteken) 15 órakor került sor az SZTE Fizikai Intézetének Budó Ágoston tantermében (Szeged, Dóm tér 9. I. emelet). A programon Dr. Farkas Zsuzsanna főiskolai tanár előadása után a legsikeresebb versenyzők mutatták be a feladatok megoldását. A rendezvényen szívesen láttak minden versenyzőt és érdeklődőt a szervezők.


A felhívás részleteiről és a versenyről további információk érhetőek el ITT.