SZIIV verseny 2018


A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete már negyedik alkalommal hirdetett versenyt a középiskolás diákok számára, ezúttal az SZTE TTIK által szervezett Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak rendezvény keretei között.


A verseny kapcsán szerettünk volna lehetőséget adni a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.


SZIIV


Idén is két szekcióban vártuk a jelentkező diákok pályamunkáit.

Műszaki informatika szekcióba olyan pályamunkák beérkezését, melyeknél csupán egy kikötés van: a feladat ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kellett építeni, vagy már meglévő elemekből össze kellett állítania egy rendszert (elektronikai, robotikai, vezeték nélküli rendszerek, biológiai jelek mérése és feldolgozása, stb...), amely működtetéséhez szükséges szoftvert is a diákoknak kellett elkészítenie.

 

Informatika szekcióba olyan pályamunkákat vártunk, amelyekben a diákok egy szoftvert készítenek el. A fejlesztéshez tetszőleges programozási nyelv és programozói függvénykönyvtár is használható volt. A szoftver kategóriáját illetően nem tettünk megkötést, lehet játék, asztali számítógépen futtatható alkalmazás, webes alkalmazás, mobil applikáció, vagy Kinect-es alkalmazás.

A versenyre középiskolás diákok egyénileg vagy legfeljebb 3 fős csapatokban, kísérő tanárral együtt a pályamű beküldésével jelentkezhettek és a nevezés díjtalan volt.


A versenyről további információk elérhetőek ITT.