Kutatók Éjszakája 2016 - Szeged


386_KE2016_fejlecHa SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!


Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!


Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!


Miről is szól ez a nap?


Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.


Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.


Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.


Kívánjuk, hogy mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN!


A látogatók számára minden program ingyenes. Várunk mindenkit a programokon!

 

Szegedi és Hódmezővásárhelyi Programok