EFOP-1.10.4-18-2019-00002

ESZA


A projekt címe: Egészségügyi hiányszakmákban másod- ill. harmadképzési SZTE támogatási program kialakítása a szakképzést megkezdő vagy folytató szakorvosok számára

 

A projekt azonosító száma: EFOP-1.10.4-18-2019-00002

 

A kedvezményezett neve: Szegedi Tudományegyetem

 

A szerződött támogatás összege:  106 877 080 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
100%

A projekt megvalósítás időszaka:
  2019.09.01. - 2024.01.29.

Projektmenedzser:
Dr. Bernát Bence

Pénzügyi vezető:
Sipos-Kovács Mónika

Szakmai vezető:
Dr. Pál Krisztina

 


A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt átfogó célja:

A Szegedi Tudományegyetem az egészségügyi hiányszakmákban fennálló szakember hiány csökkentésére az EFOP-1.10.4-18-2019-00002 pályázat keretében támogatási rendszert alakított ki az alábbi szabályrendszer szerint.

A támogatási program célkitűzése, hogy (1) vonzóbbá váljanak az 1 vagy 2 szakvizsgával rendelkező szakorvosok számára a hiányszakmának minősülő szakorvosi területek; (2) a szakorvosok ösztönzése a 2. vagy 3. szakvizsga megszerzésére, amely eredményeként javul az egészségügyi ellátás színvonala és a betegbiztonság a szakmailag megfelelően felkészült humánerőforrás utánpótlás biztosítása által; (3) emelkedjen az SZTE szakorvos megtartó ereje.

Ez a támogatási program a betegellátáshoz közvetlenül kapcsolódó, közalkalmazotti jogviszony mellett megszerezhető szakképesítések megszerzését és az azt követő hazai munkavállalást segíti elő.

Az támogatás rendszer alapvető célja, hogy javuljon az egészségügyi ellátás színvonala, csökkenjen a nagymértékű szakember hiány és jól képzett szakorvosok révén javuljon a magyar lakosság egészségi állapota.

A Szegedi Tudományegyetem által meghirdetésre kerülő támogatási program célkitűzése:

- vonzóbbá váljanak az általános orvosi oklevéllel és már legalább egy szakorvosi szakképesítéssel rendelkezők számára a hiányszakmának minősülő szakorvosi területek, és

- a program eredményeként javuljon az egészségügy által nyújtott ellátás színvonala és a betegbiztonság a szakmailag megfelelően felkészült humánerőforrás utánpótlás biztosítása által.


Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az Egyetem fenntartója:

Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány