Egyetemi tanrend

*Tanrendi kereső

Kérjük, írja be a keresett adat (kurzuskód címe, kódja, oktató, tanszék, szak vagy képzési program neve) első betűit.

Részletes keresési feltételek

Felfed / Elrejt

Kurzuskód-adatlap

Ciklus:
2017-2018-1
Kurzuscím:

Spanish Narratives of the 20th Century

Kurzuskód:
XSE041-RSPI3
Kurzus típusa:
_Szeminárium, _Gyakorlati jegy
Mikor:
Hol:
Tantárgy:
XSE040, Erasmus tárgy 4 kredites
Tárgyelem:
XSE040, Erasmus tárgy 4 kredites
Oktató(k):
Óraszám:
heti 2.00
Kreditek száma:
4
Maximális létszám:
nincs korlát
Speciális jelzők:
nincsenek
Leírás:
XX. SZÁZADI HISPÁN ELBESZÉLÉSEK –
EL CUENTO HISPANO EN EL SIGLO XX
1. Introducción. El cuento como género literario. Aspectos del análisis literario. El desarrollo del cuento hispanoamericano y español.
2. Los narradores españoles de los años 40. Camilo José Cela (Marcelo Brito, Culpemos a la primavera). Carmen Laforet (Rosamunda).
3. La cuentística de Miguel Delibes. La mortaja. El refugio. En una noche así.
4. El grupo del medio siglo. Ignacio Aldecoa(Los hombres del amanecer). Ana María Matute (Pecado de omisión). Carmen Martín Gaite (Lo que queda enterrado).
5-6. La generación del 68. Javier Marías (En el viaje de novios, Lo que dijo el mayordomo) Juan José Millás (El hombre que salía por las noches, Primavera de luto). Luis Mateo Díez (Brasas de agosto).
7. La cuentística de Jorge Luis Borges I. Los cuentos policíacos (El jardín de senderos que se bifurcan, La muerte y la brújula, Emma Zunz).
8. La cuentística de Jorge Luis Borges II. El tema argentino (El Sur, El fin, Hombre de la esquina rosada).
9. Los relatos de Carlos Fuentes. Chac Mool. Un alma pura. La muñeca reina.
10. La cuentística de Juan Rulfo. Luvina. El hombre.
11. Los cuentos existencialistas de Juan Carlos Onetti. Bienvenido, Bob. Tan triste como ella. La cara de la desgracia.
12. Los relatos de Julio Cortázar. La isla a mediodía. La noche boca arriba.

Literatura básica:

Epícteto DÍAZ NAVARRO – José Ramón GONZÁLEZ: El cuento español en el siglo XX. Madrid, 2002.
Cien años de cuentos (1898-1998). Antología del cuento español en castellano. Madrid, Alfaguara, 1998.
OVIEDO, José Miguel: Antología crítica del cuento hispanoamericano del siglo XX. (1920- 1980). I-II. Madrid, Alianza, 1992.
SCHOLZ, László (szerk.): Antología del cuento hispanoamericano del siglo XX. Budapest, Eötvös, 1998.
Képzésfüggő adatok:
Utolsó frissítés dátuma: 2017.04.07. 12:52

Súgó

 
Ezen az oldalon az egyetem ETR tanulmányi rendszerében meghirdetett kurzusok közt kereshet és böngészhet. Az ETR-ből az adatok időszakosan kerülnek áttöltésre, ennek időpontját az „Utolsó frissítés dátuma” szövegnél ellenőrizheti. Fontos, hogy csak azok a képzések, szakok, oktatók stb. jelennek meg itt, amelyekhez (akikhez) az adott félévben már történt az ETR-ben kurzushirdetés. A teljes egyetemi szakkínálatról a felvi.hu oldalain, vagy az egyes karok honlapján tájékozódhat.
 
Először az egyetemi félévet kell kiválasztania, ez az oldal tetején a „… félév ETR-tanrend” felirat melletti balra <<<, ill. jobbra >>> mutató hármas nyílhegyekkel lépegetve lehetséges. Magán a feliraton való kattintás az oldalt alapállapotba állítja.
 
A „Tanrendi kereső” mezőbe írt szöveggel általános keresést végezhet egy lépésben a képzési programok, kurzuskódok, oktatók, szakok és tanszékek közt.
 
Ha a „Részletes keresési feltételek” dobozt a jobbra mutató kettős >> nyílheggyel kinyitja, akkor több szempontú keresést indíthat, ha a megfelelő mezőkre való kattintás után megjelenő listákból a kívánt tételeket (feltételenként egyet) kiválasztja. A lekérdezéshez kijelölt szempontokat a „Kiválasztott keresési feltételek” rész után ellenőrizheti.
 
A „Tanrendi böngésző” részben keresés nélkül, rendezett listákat áttekintve tájékozódhat a féléves tanrendben. A böngészést több kiinduló szempont szerint lehet elkezdeni (oktatók, szakok, képzési programok, tanszékek, ill. karok).
 
A böngésző és a kereső többoszlopos eredménylistái általában a különböző oszlopok szerint átrendezhetők: ehhez a megfelelő oszlopnévre kell kattintania (egyszer az emelkedő, kétszer a csökkenő sorrendhez). Az aktuális rendezettséget a fel- vagy lefelé mutató kettős nyílhegy mutatja az oszlopnévben.
 
A listák sorainak a végén található jobbra mutató kettős >> nyílhegyek rendszerint a megfelelő adat ETR-beli nyilvános adatlapját mutatják meg. Az ezen való továbblépés esetén előfordulhat, hogy egy link már védett, nem nyilvános oldalra vezet, ilyenkor az ETR-es bejelentkező képernyő jelenik meg. Ekkor vagy lépjen vissza a böngészője megfelelő gombjával, vagy jelentkezzen be az ETR-be, ahol az adatlekérést a védett oldalakon is folytathatja.
 
A „Képzési programok szerinti kurzuskódlista” képernyőn két adat rövidítetten kerül megjelenítésre. Ezek feloldása:
Képzési forma (szint)
 
Tagozat
0
Nem releváns
 
E
Esti
A
Alapképzés
 
K
Képzőhelyen kívüli
B
Bachelorképzés
 
L
Levelező
E
Egységes osztatlan képzés
 
N
Nappali
F
Felsőfokú szakképzés
 
T
Távoktatás
K
Kiegészítő alapképzés
 
 
 
M
Mesterképzés
 
 
 
P
Doktori képzés
 
 
 
S
Szakirányú továbbképzés
 
 
 
X
Egyéb képzés