Egyetemi tanrend

*Tanrendi kereső

Kérjük, írja be a keresett adat (kurzuskód címe, kódja, oktató, tanszék, szak vagy képzési program neve) első betűit.

Részletes keresési feltételek

Felfed / Elrejt

Kurzuskód-adatlap

Ciklus:
2017-2018-1
Kurzuscím:

MA XX. századi spanyol elbeszélők 1.

Kurzuskód:
SPA-M-NSZI5-1
Kurzus típusa:
_Szeminárium, _Gyakorlati jegy
Mikor:
Hol:
Tantárgy:
SPA-M-NSZI, Irodalom
Tárgyelem:
SPA-M-NSZI, XX. századi spanyol elbeszélők 1
Oktató(k):
Óraszám:
heti 2.00
Kreditek száma:
2
Maximális létszám:
nincs korlát
Speciális jelzők:
nincsenek
Leírás:
A XX. század spanyol novelláinak elemzése jó lehetőséget biztosít a korszak irodalmi sajátosságainak mélyebb és alaposabb bemutatására. Foglalkozik az elbeszélés mint irodalmi műfaj kritériumaival és hagyományaival, valamint megismertet a spanyol novellairodalom legjobb alkotásaival a 98-as nemzedék képviselőinek elbeszéléseitől az emigráns rövidprózán át napjaink meghatározó szerzőinek alkotásáig. Így például az elemzendő művek szerzői között megtalálható többek között, Azorín, Unamuno, Miró, Ramón Gómez de la Serna, Pérez de Ayala, Francisco Ayala, Vicente Soto, Max Aub, Cela, Carmen Laforet, Delibes, Ignacio Aldecoa, Ana María Matute, C. Martín Gaite, Jesús Fernández Santos, Juan Benet, Luis Mateo Díez, Juan José Millás, Javier Marías, Cristina Fernández Cubas, Antonio Munoz Molina.

Irodalom:
Cien anos de cuentos, 1898-1998. Antología del cuento espanol en castellano (Selección y prólogo de José María Merino). Madrid, 1998.
Díaz-Navarro, Epicteto-Ramón González, José: El cuento espanol en el siglo XX. Madrid, 2002.
Cuento espanol contemporáneo (Ed.: Encinar, Ángeles y Percival Anthony). Madrid,1997.
Cuento espanol de Posguerra (Ed.: Fraile, Medardo). Madrid, 2000.
Son cuentos. Antología del relato breve espanol, 1975-1993. (Ed.: Fernando Valls). Madrid, 1993.
A narancs a tél gyümölcse. Modern spanyol elbeszélések. Budapest, Nagyvilág, 2001.
Képzésfüggő adatok:
Utolsó frissítés dátuma: 2017.04.07. 12:52

Súgó

 
Ezen az oldalon az egyetem ETR tanulmányi rendszerében meghirdetett kurzusok közt kereshet és böngészhet. Az ETR-ből az adatok időszakosan kerülnek áttöltésre, ennek időpontját az „Utolsó frissítés dátuma” szövegnél ellenőrizheti. Fontos, hogy csak azok a képzések, szakok, oktatók stb. jelennek meg itt, amelyekhez (akikhez) az adott félévben már történt az ETR-ben kurzushirdetés. A teljes egyetemi szakkínálatról a felvi.hu oldalain, vagy az egyes karok honlapján tájékozódhat.
 
Először az egyetemi félévet kell kiválasztania, ez az oldal tetején a „… félév ETR-tanrend” felirat melletti balra <<<, ill. jobbra >>> mutató hármas nyílhegyekkel lépegetve lehetséges. Magán a feliraton való kattintás az oldalt alapállapotba állítja.
 
A „Tanrendi kereső” mezőbe írt szöveggel általános keresést végezhet egy lépésben a képzési programok, kurzuskódok, oktatók, szakok és tanszékek közt.
 
Ha a „Részletes keresési feltételek” dobozt a jobbra mutató kettős >> nyílheggyel kinyitja, akkor több szempontú keresést indíthat, ha a megfelelő mezőkre való kattintás után megjelenő listákból a kívánt tételeket (feltételenként egyet) kiválasztja. A lekérdezéshez kijelölt szempontokat a „Kiválasztott keresési feltételek” rész után ellenőrizheti.
 
A „Tanrendi böngésző” részben keresés nélkül, rendezett listákat áttekintve tájékozódhat a féléves tanrendben. A böngészést több kiinduló szempont szerint lehet elkezdeni (oktatók, szakok, képzési programok, tanszékek, ill. karok).
 
A böngésző és a kereső többoszlopos eredménylistái általában a különböző oszlopok szerint átrendezhetők: ehhez a megfelelő oszlopnévre kell kattintania (egyszer az emelkedő, kétszer a csökkenő sorrendhez). Az aktuális rendezettséget a fel- vagy lefelé mutató kettős nyílhegy mutatja az oszlopnévben.
 
A listák sorainak a végén található jobbra mutató kettős >> nyílhegyek rendszerint a megfelelő adat ETR-beli nyilvános adatlapját mutatják meg. Az ezen való továbblépés esetén előfordulhat, hogy egy link már védett, nem nyilvános oldalra vezet, ilyenkor az ETR-es bejelentkező képernyő jelenik meg. Ekkor vagy lépjen vissza a böngészője megfelelő gombjával, vagy jelentkezzen be az ETR-be, ahol az adatlekérést a védett oldalakon is folytathatja.
 
A „Képzési programok szerinti kurzuskódlista” képernyőn két adat rövidítetten kerül megjelenítésre. Ezek feloldása:
Képzési forma (szint)
 
Tagozat
0
Nem releváns
 
E
Esti
A
Alapképzés
 
K
Képzőhelyen kívüli
B
Bachelorképzés
 
L
Levelező
E
Egységes osztatlan képzés
 
N
Nappali
F
Felsőfokú szakképzés
 
T
Távoktatás
K
Kiegészítő alapképzés
 
 
 
M
Mesterképzés
 
 
 
P
Doktori képzés
 
 
 
S
Szakirányú továbbképzés
 
 
 
X
Egyéb képzés