SZTE magazin

IMG_7619

Ügyeletből az X-Faktorba

Munkaidejükben egyetemistákat oktatnak, gyógyítanak, innovatív találmányok megálmodói vagy éppen a világűr rejtelmeit kutatják. Mire cserélik a fehér köpenyt munka után? Hogyan töltik szabadidejüket a Szegedi Tudományegyetem oktatói, kutatói, orvosai? Rovatunkban ezt a témát járjuk körül. Ezúttal Takával, azaz dr. Takajuki As Kurokavával, az SZTE rezidensével, traumatológus orvosával beszélgettünk, aki a közelmúltban az RTL Klub tehetségkutató műsorában, az X-Faktorban csillogtathatta meg énektudását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Mióta űzi a hobbiját?

– Gyerekkorom óta énekelek, a zene szeretetében nőttem fel. Otthon, Japánban, édesapámnak saját akusztikus zenekara volt, én a szobámban játszottam, ők a próbateremben zenéltek. Apám idegsebész, és ugyanolyan maximalista az orvoslásban, illetve a zenélésben is, mint én. Viszont nem engedte, hogy csak a zenével foglalkozzam, otthon az első a tanulás volt. Tokióban a legjobb jogi egyetemre jártam, sokat tanultam, levezetésként pedig karaokéztam. A karaoke nagyon elterjedt Japánban. Az egyetem alatt elkezdtem társastáncolni, sokszor felléptünk, ekkor szereztem gyakorlatot a színpadi szereplésben. A jogi egyetemet végül nem fejeztem be, mert egy magyar tanulmányi programnak köszönhetően Szegedre kerültem, az SZTE Általános Orvostudományi Karára. Énekeltem néhány egyetemistáknak szervezett buliban, többek között az ICE-on, vagyis az International Cultural Eveningen. Sok pozitív visszajelzést kaptam, aztán egy ismerősöm benevezett az RTL Klub tehetségkutató műsorába, az X-Faktorba.


IMG_1860


– Mi a legemlékezetesebb élménye az énekléssel kapcsolatban?

– Egyértelműen az X-Faktor. Egy teljesen új közegbe kerültem, sok új behatás ért. Szerettem a próbákat, az élő show-kat. Szerencsére nem vagyok izgulós típus, megcsinálom a feladatot, és kész. Így voltam ezzel a lehetőséggel is. Nehéz időszak volt olyan szempontból, hogy sokszor az ügyelet után utaztam Budapestre, de megérte! Sokat köszönhetek a műsornak, és most nem csak arra gondolok, hogy megismernek az utcán, vagy a kórházban a betegek. Készül az első kislemezem, és tervben van egy klip forgatása is Szegeden. Az új műsorra jelentkezőknek azt tanácsolom, használjanak ki minden lehetőséget, és ne izgulják túl a dolgot.


XFakt_11_18_show_079


– Baleseti sebészként milyen kihívásokkal találkozik nap mint nap?

– A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Traumatológiai Klinikáján dolgozom. Osztályos orvosként az egyik legfontosabb feladatom, hogy priorizáljam az eseteket. Feszített a munkatempó, 130 beteg fekszik az osztályon. Emellett ügyeletet is vállalok. Legjobban a sportorvoslás érdekel, idővel erre szeretnék specializálódni.


IMG_7632


– Van átfedés a munkája és a hobbija között?

– Az X-faktor óta sokan megismernek a kórházban: betegek és kórházi dolgozók egyaránt. Vicces, amikor kötéscsere után arra kér a páciens, hogy csináljunk közös szelfit. Ahogyan említettem, tervezzük egy klip forgatását is, amiben – ha engedélyt kapok rá – feltűnne több egyetemi épület, esetleg a munkahelyem is.


További részletek: a Szegedi Egyetem Magazin 2019 számában, amely letölthető az SZTE Hírportál SZEM aloldaláról.


Ugyeletbol_az_x-faktorba 



Szöveg és fotó: Bobkó Anna


További cikkek a Szegedi Egyetem Magazin 2019-i számából:

Európából Európába a legjobb hazai universitas

Világszínvonalú orvosi technika és kutatás

Szelénnel és Omega-3 zsírsavval dúsított élelmiszerek

Életmódváltás túlsúlyos gyerekeknél

Mester és tanítvány

Ösztöndíjözön a tanulásért és a munkáért

Tudomány és kikapcsolódás a Füvészkertben

Klebelsberg útja a szegedi nagytájtól a dómig

A mezőgazdaság fejlődésével párhuzamosan újul meg az SZTE MGK

Érték, család, kiválóság, tradíció az SZTE ÁJTK új dékánja, Görög Márta iránytűjében

Kiemelkedően fontosnak tartja az egészségmegőrzést az ÚNKP-ösztöndíjas Dinnyés Katalin

A zenei és a vizuális alkotók bölcsőhelye lesz az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

Tudományos park épül az ELI körül

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01