SZTE magazin

IMG_8450

Ösztöndíjözön a tanulásért és a munkáért

Az egyetemi évek alatt befektetett munkát az SZTE busásan honorálja ösztöndíjakkal, a különböző verseny- és vállalati gyakorlat lehetőségekkel, illetve azzal, hogy a begyűjtött tapasztalatok révén a diplomás jól fizető munkát talál – véli Gyurkó Csilla (képünkön). Az SZTE Mérnöki Kar mechatronikai mérnök alapszakján diplomázó fiatal kétszer nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Állami támogatottságú alapszakon tanult, illetve rendszeres tanulmányi ösztöndíjban is részesült Gyurkó Csilla. Az SZTE Mérnöki Kar mechatronikai mérnök alapszakon 2019-ben diplomát szerző hallgató – kiváló tanulmányi eredményének hála – kétszer is elnyerte a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat; átvehette a „Hallgatói Nívódíj Arany fokozatát”, illetve „az SZTE Mérnöki Kar Tehetsége 2019” díjat is . Az SZTE Tehetségpont oldalán felfedezett pályázati kiírásra reagálva besöpörhette a ContiTech Rubber Industrial Kft. és a Givaudan Hungary Kft. vállalati ösztöndíját, továbbá megkapta a Szeged Megyei Jogú Városi Ösztöndíjat. Minderre a koronát a két alkalommal elnyert Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj és az SZTE Sófi Alapítvány Arany fokozatú támogatása tette fel.


IMG_8487


– Az első ÚNKP-ból a tanárainkkal és hallgatótársaimmal együtt fejlesztett pneumobilhoz, azaz léghajtányhoz a kormány és a vezérlőegység valósult meg. A 2018-as ÚNKP-ösztöndíjat felhasználva pedig olyan tanteremvezérlő rendszer dolgoztam ki, amely segíti az egyetemi laboratóriumokba a hallgatók be- és kilépését – sorolta Gyurkó Csilla. Ez utóbbi munka alapozta meg az NFC technológiával létrehozott beléptető rendszer megtervezése és kivitelezése című szakdolgozatát.


A példátlan szorgalmú fiatal a tudományos kutatómunkát kóstolgatva részt vett és dolgozatával nyert a TDK műszaki szekciójában, dobogóra állhatott a Prezentációs technikák tanulmányi versenyen, konferencia előadásokat tartott az energiagazdálkodásról, valamint demonstrátorként tevékenykedett.


IMG_8486


– A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatójaként minden egyes tanulásra, járműépítésre, csapatmunkára és versenyzésre fordított percem busásan megtérült ösztöndíjban és gyakorlati tapasztalatban – összegzett Gyurkó Csilla, aki a szegedi egyetemen eltöltött három és fél éve alatt négy különböző típusú és nagyjából tíz fordulóból álló járműépítő verseny résztvevőjeként több cég életébe is bepillantást nyert. Ma a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft. kommunikációért és biztonsági területért felelős üzemmérnöke.


További részletek: a Szegedi Egyetem Magazin 2019 számában, amely letölthető az SZTE Hírportál SZEM aloldaláról.


Osztondijozon


Szöveg: Újszászi Ilona

Fotó: Bobkó Anna


További cikkek a Szegedi Egyetem Magazin 2019-i számából:

Tudományos park épül az ELI körül

Európából Európába a legjobb hazai universitas

Világszínvonalú orvosi technika és kutatás

Ügyeletből az X-Faktorba

Szelénnel és Omega-3 zsírsavval dúsított élelmiszerek

Életmódváltás túlsúlyos gyerekeknél

Mester és tanítvány

Tudomány és kikapcsolódás a Füvészkertben

Klebelsberg útja a szegedi nagytájtól a dómig

A mezőgazdaság fejlődésével párhuzamosan újul meg az SZTE MGK

Érték, család, kiválóság, tradíció az SZTE ÁJTK új dékánja, Görög Márta iránytűjében

Kiemelkedően fontosnak tartja az egészségmegőrzést az ÚNKP-ösztöndíjas Dinnyés Katalin

A zenei és a vizuális alkotók bölcsőhelye lesz az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01