Előadónkról

 Gönczy László tanszékvezető főiskolai docens
 SZTE ZMK Zeneelmélet Tanszék
Gönczy László a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Zeneelmélet Tanszékének tanszékvezető főiskolai docense.
1957-ben született Budapesten, 1981-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zenetudományi szakán diplomázott, később ugyanitt vett részt a zenetudományi doktori programban.
1975-től a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének munkatársa, a 80-as években hat éven át a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanára. A művészeti felsőoktatásban Szegeden és Pécsen 1983 óta tanít. 1986 óta a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán adjunktus, 2000-től a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezető docense.
Oktatási tevékenysége mellett tevékeny részt vállal a magyar zenei életben: a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság alapító tagja, és évtizedek óta dolgozik zenekritikusként. 1981-től a Magyar Rádió Zenei Főosztályának külső munkatársa, írásai a Magyar Zenében, a Muzsika folyóiratban és az Echo – Pécsi Kritikai Szemlében jelennek meg. Zenekritikusi-zeneírói munkássága elismeréseként 1999-ben a Magyar Alkotóművészek Egyesülete Péterfi-plakettel jutalmazta.