2021. június 17., csütörtök

research

Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság


A Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság feladata az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének, ipari kapcsolatainak menedzselése, népszerűsítése, az Egyetem szellemi tulajdon-portfoliójának építése, kezelése és hasznosítása. A hasznosítás érdekében az Igazgatóság feladata a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó forrásszerzés ösztönzése, projektfejlesztés és a nyertes projektek megvalósításának szakmai támogatása. A feladatkörbe beletartoznak az egyéni kutatói ösztöndíjakhoz, a hazai pályázati kiírásokhoz, valamint az Európai Bizottság pályázataihoz, kiemelten a Horizont 2020 Keretprogramhoz kapcsolódó koordináló és támogató szakmai feladatok.


Hallgatóként az alábbi kérdésekkel fordulhatsz az Igazgatóság munkatársaihoz:


  • Ha van egy innovatív ötleted, és a megvalósításhoz tanácsra lenne szükséged.
  • Ha érdekel, hogyan lehet és miért fontos védeni az ötletedet.
  • Ha érdekel mi a szerzői jog és tudni szeretnéd, milyen jogok illetnek meg téged az ötleted kapcsán, illetve a kutatókat, ha feltalálnak valamit.
  • Ha szeretnéd, hogy összekössünk kutatócsoportokkal.
  • Ha valós üzleti kihíváson szeretnél dolgozni és szeretnél egy inspiráló közösség tagja lenni.
  • Ha kíváncsi vagy milyen egy multidiszciplináris csapatban cégvezetőkkel közösen dolgozni.
  • Ha szeretnéd elsajátítani a vállalkozói szemléletet és a csapatban való projektalapú munkavégzést.Az SZTE elindította a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság koordinálásával a Virtus Vállalkozáskatalizátor programot, amelynek elsődleges célja a vállalkozói szemlélet és a vállalkozói kedv népszerűsítése az egyetemisták és a kutatók körében. Az SZTE Virtus programon belül elindult a Virtus mentorprogram, amely a hallgatókat, kutatókat piacképes ötleteik megvalósítására ösztönzi. A Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság munkatársai, az SZTE Virtus team, segíti a tehetségeket ötleteik megvalósításában és a piacra lépésben, valamint a kiváló szakmai tapasztalattal rendelkező piaci szereplők és egyetemi oktatókból álló mentori team személyre szabott mentorálást nyújt a tehetséges hallgatóknak és kutatóknak.

Virtus_team_foto

Az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Program keretében működő Demola program pedig a versenyszféra szereplőit üzleti kérdések és ipari kihívások beküldésére ösztönzi. A Demola program célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösség létrehozása, amely kreatív ötletekkel és módszerekkel dolgozik valós piaci kihívások megoldásán co-creation módszerrel, 8 héten keresztül. A csapatok közösen dolgoznak a vállalati partnerekkel, hogy a lehető legjobb megoldást dolgozzák ki, a felvetett vállalati vagy ipari problémára.

További információk az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor két programjával kapcsolatban a https://virtus.szte.hu/ és a https://www.demola.net/ linkeken érhető el.