Egyetemi tanrend

*Tanrendi kereső

Kérjük, írja be a keresett adat (kurzuskód címe, kódja, oktató, tanszék, szak vagy képzési program neve) első betűit.

Részletes keresési feltételek

Felfed / Elrejt

Kurzuskód-adatlap

Ciklus:
2017-2018-1
Kurzuscím:

ISKOLAI DOHÁNYZÁS PREVENCIÓ GYAKORLATA: EGÉSZSÉGNEVELÉS EGY SZEGEDI KÖZÉPISKOLÁBAN – XA0021

Kurzuskód:
XA0021-AOK_DOPREV
Kurzus típusa:
_Gyakorlat, _Gyakorlati jegy
Mikor:
Hol:
Tantárgy:
XA0020, Általánosan művelő tárgyak kredites
Tárgyelem:
XA0020, Általánosan művelő tárgyak kredites
Oktató(k):
Óraszám:
heti 2.00
Kreditek száma:
2
Maximális létszám:
nincs korlát
Speciális jelzők:
nincsenek
Leírás:
Tantárgyleírás: 2016/2017-es tanévben indítottuk el a „Füstmentes Iskola” elnevezésű programunkat, melynek célcsoportja a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 830 diákja. Elsődleges célunk a dohányzás visszaszorítása ebben az iskolában (3-4 év alatt a kiinduló kb. 30%-ról 5% alá csökkenteni). A „füstmentes” program a dohánytermékek (cigaretta, szivar, vízipipa, e-cigaretta, bagó, tubák) mellett magába foglalja az inhalációs kábítószerek (marihuana, herbál) fogyasztásának visszaszorítását is. Olyan programot igyekszünk kialakítani, melyet az iskola később önállóan is folytatni tud, és mely modellként szolgálhat más iskolák dohányzás megelőzési programjaihoz. A kurzus keretei között ehhez a programhoz lehet csatlakozni. A kurzusra elsősorban a nem dohányzó (különösen a dohányzásról leszokott) hallgatókat várjuk, akik készek aktívan támogatni a kitűzött célokat.

Oktatási cél: Olyan hallgatók kibocsátása, akik tudományosan megalapozott ismereteket szereztek az iskolai dohányzás prevencióval kapcsolatban, valamint képesek a tőlük elvárható legmagasabb szinten ilyen programokat kialakítani, illetve támogatni a serdülő és felnőtt dohányosokat a leszokás
folyamatában. Ezeket az ismereteket és készségeket a hallgatók egy interprofesszionális közösségben sajátíthatják el.

Ajánlott irodalom : A Magatartástudományi Intézet Könyvtárában „Egészségnevelői Szekciót” különítettünk el az egészségnevelők számára.

Felvehető: SZTE hallgatói számára
Képzésfüggő adatok:
Utolsó frissítés dátuma: 2017.04.07. 12:52

Súgó

 
Ezen az oldalon az egyetem ETR tanulmányi rendszerében meghirdetett kurzusok közt kereshet és böngészhet. Az ETR-ből az adatok időszakosan kerülnek áttöltésre, ennek időpontját az „Utolsó frissítés dátuma” szövegnél ellenőrizheti. Fontos, hogy csak azok a képzések, szakok, oktatók stb. jelennek meg itt, amelyekhez (akikhez) az adott félévben már történt az ETR-ben kurzushirdetés. A teljes egyetemi szakkínálatról a felvi.hu oldalain, vagy az egyes karok honlapján tájékozódhat.
 
Először az egyetemi félévet kell kiválasztania, ez az oldal tetején a „… félév ETR-tanrend” felirat melletti balra <<<, ill. jobbra >>> mutató hármas nyílhegyekkel lépegetve lehetséges. Magán a feliraton való kattintás az oldalt alapállapotba állítja.
 
A „Tanrendi kereső” mezőbe írt szöveggel általános keresést végezhet egy lépésben a képzési programok, kurzuskódok, oktatók, szakok és tanszékek közt.
 
Ha a „Részletes keresési feltételek” dobozt a jobbra mutató kettős >> nyílheggyel kinyitja, akkor több szempontú keresést indíthat, ha a megfelelő mezőkre való kattintás után megjelenő listákból a kívánt tételeket (feltételenként egyet) kiválasztja. A lekérdezéshez kijelölt szempontokat a „Kiválasztott keresési feltételek” rész után ellenőrizheti.
 
A „Tanrendi böngésző” részben keresés nélkül, rendezett listákat áttekintve tájékozódhat a féléves tanrendben. A böngészést több kiinduló szempont szerint lehet elkezdeni (oktatók, szakok, képzési programok, tanszékek, ill. karok).
 
A böngésző és a kereső többoszlopos eredménylistái általában a különböző oszlopok szerint átrendezhetők: ehhez a megfelelő oszlopnévre kell kattintania (egyszer az emelkedő, kétszer a csökkenő sorrendhez). Az aktuális rendezettséget a fel- vagy lefelé mutató kettős nyílhegy mutatja az oszlopnévben.
 
A listák sorainak a végén található jobbra mutató kettős >> nyílhegyek rendszerint a megfelelő adat ETR-beli nyilvános adatlapját mutatják meg. Az ezen való továbblépés esetén előfordulhat, hogy egy link már védett, nem nyilvános oldalra vezet, ilyenkor az ETR-es bejelentkező képernyő jelenik meg. Ekkor vagy lépjen vissza a böngészője megfelelő gombjával, vagy jelentkezzen be az ETR-be, ahol az adatlekérést a védett oldalakon is folytathatja.
 
A „Képzési programok szerinti kurzuskódlista” képernyőn két adat rövidítetten kerül megjelenítésre. Ezek feloldása:
Képzési forma (szint)
 
Tagozat
0
Nem releváns
 
E
Esti
A
Alapképzés
 
K
Képzőhelyen kívüli
B
Bachelorképzés
 
L
Levelező
E
Egységes osztatlan képzés
 
N
Nappali
F
Felsőfokú szakképzés
 
T
Távoktatás
K
Kiegészítő alapképzés
 
 
 
M
Mesterképzés
 
 
 
P
Doktori képzés
 
 
 
S
Szakirányú továbbképzés
 
 
 
X
Egyéb képzés