Egyetemi tanrend

*Tanrendi kereső

Kérjük, írja be a keresett adat (kurzuskód címe, kódja, oktató, tanszék, szak vagy képzési program neve) első betűit.

Részletes keresési feltételek

Felfed / Elrejt

Kurzuskód-adatlap

Ciklus:
2017-2018-1
Kurzuscím:

Pedagógiai pszichológia 2.

Kurzuskód:
PED-T45-1
Kurzus típusa:
_Szeminárium, _Gyakorlati jegy
Mikor:
{Kedd 09:00-10:00}
Hol:
{PET.10/B Mikroterem}
Tantárgy:
PED-T4, Nevelés- és oktatáslélektan
Tárgyelem:
PED-T4, Pedagógiai pszichológia 2.
Oktató(k):
Óraszám:
heti 1.00
Kreditek száma:
2
Maximális létszám:
nincs korlát
Speciális jelzők:
nincsenek
Leírás:
A gyakorlat célja a pedagógiai pszichológia előadás során érintett pszichológiai területek pedagógiai gyakorlati értelmezése. A kurzus végén a hallgatók képesek lesznek az oktatás oldaláról mélyebben értelmezni a pszichológiai tényezőket, jobban belelátnak a gyakorlat problémáiba.
Témakörök
Szept.4. A félévvel kapcsolatos általános teendők megbeszélése
Szept.11. Előzetes tudás feltárása csoportos formában
Szept.18. A tanári munka pszichológiai problémái; A szakértő tanárrá válás fázisai (szituációelemzés)
Szept.25. Fejlődési elméletek I., intellektuális fejlődés (Piaget) (történet- és helyzetelemzés)
Okt.02. Fejlődési elméletek II., személyiségfejlődés (Erikson) (fejlődési útvonal készítése a fejlődési krízisek figyelembevételével)
Okt.16. Az iskolai teljesítményt befolyásoló személyiségtulajdonságok I. (önértékelés, énkép, önhatékonyság) (helyzetelemzés)
Okt.23. NEMZETI ÜNNEP
Okt.30. ŐSZI SZÜNET
Nov.06. Az iskolai teljesítményt befolyásoló személyiségtulajdonságok II. (depresszió, étkezési zavarok) (szituációs gyakorlatok, filmrészlet)
Nov.13. Fejlődési zavarok, speciális szükségletű tanulók (kisfilm megtekintése, helyzetek elemzése)
Nov.20. A motivációs és attribúciós folyamatok szerepe a tanulásban (problémahelyzetek elemzése a motivációs elméletek szempontjából)
Nov.27. A tanulási stílusok és kognitív stílusok (kérdőív kitöltése, tanácsok megfogalmazása) Tanulási zavarok (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia)
Dec.04. Kulturális és szociális különbségek az iskolában (kisfilm megtekintése, helyzetek elemzése) AZ ÍRÁSBELI FELADAT LEADÁSI HATÁRIDEJE.
Dec.11. A félév értékelése, lezárása, jegybeírás.
Képzésfüggő adatok:
Utolsó frissítés dátuma: 2017.04.07. 12:52

Súgó

 
Ezen az oldalon az egyetem ETR tanulmányi rendszerében meghirdetett kurzusok közt kereshet és böngészhet. Az ETR-ből az adatok időszakosan kerülnek áttöltésre, ennek időpontját az „Utolsó frissítés dátuma” szövegnél ellenőrizheti. Fontos, hogy csak azok a képzések, szakok, oktatók stb. jelennek meg itt, amelyekhez (akikhez) az adott félévben már történt az ETR-ben kurzushirdetés. A teljes egyetemi szakkínálatról a felvi.hu oldalain, vagy az egyes karok honlapján tájékozódhat.
 
Először az egyetemi félévet kell kiválasztania, ez az oldal tetején a „… félév ETR-tanrend” felirat melletti balra <<<, ill. jobbra >>> mutató hármas nyílhegyekkel lépegetve lehetséges. Magán a feliraton való kattintás az oldalt alapállapotba állítja.
 
A „Tanrendi kereső” mezőbe írt szöveggel általános keresést végezhet egy lépésben a képzési programok, kurzuskódok, oktatók, szakok és tanszékek közt.
 
Ha a „Részletes keresési feltételek” dobozt a jobbra mutató kettős >> nyílheggyel kinyitja, akkor több szempontú keresést indíthat, ha a megfelelő mezőkre való kattintás után megjelenő listákból a kívánt tételeket (feltételenként egyet) kiválasztja. A lekérdezéshez kijelölt szempontokat a „Kiválasztott keresési feltételek” rész után ellenőrizheti.
 
A „Tanrendi böngésző” részben keresés nélkül, rendezett listákat áttekintve tájékozódhat a féléves tanrendben. A böngészést több kiinduló szempont szerint lehet elkezdeni (oktatók, szakok, képzési programok, tanszékek, ill. karok).
 
A böngésző és a kereső többoszlopos eredménylistái általában a különböző oszlopok szerint átrendezhetők: ehhez a megfelelő oszlopnévre kell kattintania (egyszer az emelkedő, kétszer a csökkenő sorrendhez). Az aktuális rendezettséget a fel- vagy lefelé mutató kettős nyílhegy mutatja az oszlopnévben.
 
A listák sorainak a végén található jobbra mutató kettős >> nyílhegyek rendszerint a megfelelő adat ETR-beli nyilvános adatlapját mutatják meg. Az ezen való továbblépés esetén előfordulhat, hogy egy link már védett, nem nyilvános oldalra vezet, ilyenkor az ETR-es bejelentkező képernyő jelenik meg. Ekkor vagy lépjen vissza a böngészője megfelelő gombjával, vagy jelentkezzen be az ETR-be, ahol az adatlekérést a védett oldalakon is folytathatja.
 
A „Képzési programok szerinti kurzuskódlista” képernyőn két adat rövidítetten kerül megjelenítésre. Ezek feloldása:
Képzési forma (szint)
 
Tagozat
0
Nem releváns
 
E
Esti
A
Alapképzés
 
K
Képzőhelyen kívüli
B
Bachelorképzés
 
L
Levelező
E
Egységes osztatlan képzés
 
N
Nappali
F
Felsőfokú szakképzés
 
T
Távoktatás
K
Kiegészítő alapképzés
 
 
 
M
Mesterképzés
 
 
 
P
Doktori képzés
 
 
 
S
Szakirányú továbbképzés
 
 
 
X
Egyéb képzés