SZTE magazin

Pont Ott Party után SZIN

A fesztiválszezonból is kivette a részét az egyetem

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ugyan a szabad ég alatt, de nyáron is nyüzsgött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE): ifjúsági játékokon, zenei fesztiválon és Pont Ott Partyn tartotta a kapcsolatot hallgatóival – kötetlenebb formában. A József Attila Tanulmányi és Információs Központtal (TIK) teniszeztünk, az életvezetési tanácsadóval párkapcsolati kvízt töltöttünk, míg a felvételizőkkel koncerten jártunk.

A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők együtt izgulhatták végig a ponthatárok kihirdetését, hiszen idén először a napfény városában szintén kedveztek a felvételizőknek a Pont Ott Party nevű programon. Bár a rendezvény „viharos” körülmények között a JATE Klubba menekült a júliusi záporok elől, de a The Carbonfools koncertjén mindenki önfeledten táncolhatott. A Supernem, a PASO és szegedi zenei formációk koncertjeire tombolhattak a résztvevők a zentai Nyári Ifjúsági Játékokon, amelyet immár évek óta az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) szervez. A júliusi fesztiválon azonban az ismeretterjesztés is kiemelt szerepet kapott: a Szegedi Tudományegyetem oktatói a fenntartható fejlődéstől kezdve a régészeten át a nanotechnológiáig számtalan témában tartottak előadást a nyári egyetem programjában. Azonban a közösség építése – a gólyatáborok mellett – az ifjúsági játékokon ugyanúgy fontos szerephez jutott, hiszen a jelentkezők nyolcfős csapatai mérhették össze tudásukat ügyességi vetélkedőkön, vicces feladatokat teljesítve.

A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szintén fontos állomása volt az egyetemi nyárnak, hiszen a több tízezer fesztiválozó az SZTE három egységével is találkozhatott. – A Szegedi Tudományegyetem fontos része a helyi közéletnek, ezért alapvető, hogy részt vesz a rendezvényen – szögezte le Bajusz Péter, az universitas PR-referense.

Az SZTE-s stand mellett az Alma Mater és a Magyar Rezidens Szövetség is megjelent a Szegedi Ifjúsági Napokon, de a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) szintén népszerű akciókkal várta a fesztiválozókat. A „zöld” stand napágyaiban üldögélve Gyarmati László, az intézmény PR-asszisztense a környezettudatosság fontosságáról beszélt, amelyet ügyességi feladatokkal és ökovízzel népszerűsítettek. A szórakozás mellett beszélgetésekre is lehetőségetteremtett az SZTE diákcentruma, amely a logikai feladatok mellett párkapcsolati és személyiség-tesztekkel foglalta le a forró délutánban az árnyékba húzódó fi atalokat. Tajti Péter, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ irodavezetője a Tisza-parti nyüzsgésben sikeresnek értékelte a programot. – Sok fiatal talán félénken jön be az egyetem irodáiba, de egy ilyen fesztiválon nyitottabbak az emberek, ezáltal elindulhat egy olyan kapcsolat, amely talán ősszel is folytatódik – magyarázta, miért tartják fontosnak a részvételt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01