SZTE magazin

Megkérdeztük a hallgatót

Mire költi a pénzét a szegedi egyetemista?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lantos Tibor

SZTE ÁJTK, jogász V. évfolyam

 

Mint minden egyetemista, anyagilag elég korlátozott vagyok. Szociális támogatásban és tanulmányi ösztöndíjban is részesülök, ezeket okosan kell beosztanom. Őszintén szólva a költségeim két részre bonthatóak: az egyik a létfenntartáshoz szükséges dolgok megvásárlása (étel, ruha, háztartási eszközök), a másik pedig az „éjszakai élet” finanszírozása, amelyből próbálok faragni, de sajnos nem mindig sikerül.

 


Csík Réka

SZTE BTK, médiaismeret tanár MA III. évfolyam

 

A szokásos dolgokon (élelmiszerek, tisztálkodószerek) kívül nem nagyon költök semmire, illetve amire igen, azok talán a kollégiumi események. Értem ez alatt a kollégiumi büfében rendezett borkóstolókat, meccsnézéseket, társasjátékozásokat, amelyek közben azért elfogy egy-egy sör vagy egy pohár bor. Az egyik legnagyobb költséget a hazautazás jelenti. Diákhitelből, szociális támogatásból gazdálkodom, de a szüleim is segítenek. Ebben a félévben szerencsés voltam, tudtam diákmunkát vállalni, ami most sajnos szünetel.

 


Jagyugya Erik

SZTE TTIK, molekuláris bionika BSC III. évfolyam

 

Szerencsének mondhatom magam, hiszen a szociális juttatások és a tanulmányi ösztöndíj mellett otthoni támogatást is kapok. Pénzem egy részét régi-új hobbimra költöm, ez egy kártyajáték, Magic the Gathering a neve. Emellett az egyetemen a hobbimmá vált a robotika, és belekezdtem egy számomra teljesen új, nyílt forrású robotfejlesztésbe is. Az ehhez szükséges kiegészítőket, alkatrészeket az eBay-ről rendelem, ez is sokat kivesz a pénztárcámból. Természetesen bulizni is szoktam, erre is elmegy egy kisebb vagyon.

 


Szűcs Attila

SZTE GTK, markenting kommunikáció I. évfolyam

 

Ebben a félévben nem tudtam dolgozni, de amikor volt állandó munkahelyem, az addigiakhoz képest sok pénzből gazdálkodtam. Tanulmányi, szociális ösztöndíjat és Bursa Hungaricát is kapok. Ételre költöm a legtöbbet, illetve a hazautazásra, mivel otthon játszom a focicsapatban, ezért minden hétvégén hazamegyek. Bulizásra is költök természetesen, néha becsúszik egy-két görbe este a haverokkal. A hobbimhoz, a futballhoz is kellenek cipők és egyéb felszerelés, ezeket is magamnak vásárolom. Most éppen egy fényképezőgépre gyűjtök, ugyanis nagyon szeretek fotózni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01