SZTE magazin

Megkérdeztük a hallgatót

Aktívnak érzed a Szegedi Tudományegyetem kulturális életét, részt veszel a programokon?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Clussmann Dorina, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, német nemzetiségi tanító

Most lettem elsőéves a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, és nagyon meg vagyok elégedve a kulturális élettel. Szerintem fantasztikus, hogy ennyi diák egy helyen van, és így pezseg az élet. Hallottam a Kulturális Iroda öntevékeny csoportjairól. Sajnos még nem volt időm részt venni ilyesmiben, mert elég sűrű a hetem így, elsősként, de mindenféleképp szeretnék rá időt szakítani. Igazándiból szívesen csatlakoznék bármihez, imádok színházba járni, táncolni, mindenféle mókás dologban részt venni. Az Őszi Kulturális Fesztivál programját még nem ismerem, de szívesen elmennék például színházba.

 

 

Földeák Dávid, Általános Orvostudományi Kar, általános orvostudomány szak

Egyelőre, mivel elsőéves hallgató vagyok, a harmadik héten még nem lehetek otthon az egyetemi kulturális életben, még nem hallottam a kulturális fesztiválról sem. Nem biztos, hogy csatlakoznék öntevékeny csoportokhoz, mert így is annyi elfoglaltságom van már, sok órám, mellette még edzés is. Semmi másra nem marad már időm. Egészen estig órákon vagyok, aztán épphogy belefér az edzés.

 

Szecskó Ágnes, Bölcsészettudományi Kar, magyar szak

Meg vagyok elégedve a kulturális élettel. Úgy gondolom, hogy a kávézók, a Grand Café színvonalas esteket szerveznek. Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól még nem tájékozódtam, de mindenképpen szeretnék ezeken részt venni. A tavalyi kínálat alapján engem a kiállítások, felolvasóestek érdekelnek. Sajnos azon kívül, hogy léteznek, nem tudok sokat az egyetemi öntevékeny csoportokról, de ez valószínűleg az én felszínes érdeklődésemnek köszönhető, nem az öntevékeny csoportok munkájának. Az egyetemi színházban szívesen részt vennék, de például az énekkarnak és mindenkinek jobb, ha hozzám hasonló botfülűek nem kerülnek a közelébe. Egy korábbi osztálytársam a Szegedi Nemzeti Színházban dolgozik, én magam drámatagozatra jártam, a színházat szeretem.

 

Szabó Péter, Mérnöki Kar, élelmiszermérnök

Az igazság az, hogy nem vettem még részt nagyon egyetemi kulturális programokban, és nem hallottam sokat ilyesmikről, mert Szentesen lakom. Főleg a távolság miatt nem tudok programokra járni, és mert már inkább dolgozom. Nem sok mindenen vettem részt eddig az egyetemen. Mivel bejárós vagyok, napi másfél órát utazok oda is vissza is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01