SZTE magazin

Megkérdeztük a hallgatót

Egészségesen élsz, sportolsz?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pilán Dániel, SZTE ÁOK, orvostanhallgató

Próbálok törekedni az egészséges életmódra: járok edzeni, az egészséges táplálkozásra is figyelmet fordítok, például este hét után már nem nagyon eszem. Ügyelek, hogy zöldség- és fehérje dús legyen az étrendem. Erre próbálok tudatosan figyelni. Focizom, és mellette kondiba járok. Szegedre nem hoztam el a biciklim, inkább gyalog közlekedem, de otthon rendszeresen használom.

 

Tóth Zoltán Gábor, SZTE TTIK, programtervező informatikus

Sportolok, mikor van lehetőségem, de nem vagyok az a típus, aki mindennap mozog. A társaság miatt a csapatsportágak felé vonzódom. Próbálok minél több zöldséget és gyümölcsöt enni: tegnap például egy jó kis zöldség tálat nyomtam be vacsorára. A biciklimet éppen most készülünk összerakni egy barátommal: ha jön a jó idő, nemsokára itt is azzal tekerek be az Öthalmi Kollégiumból.

 

Lajtai Ivett, SZTE ÁJTK, nemzetközi tanulmányok

Különösebben nem élek egészségesen, de sok zöldséget eszem. Rendszeresen nem sportolok, de a biciklizés és a túrázás a kedvencem. Erdőjáró vagyok, legutóbb a Mecsekben jártunk. A biciklit inkább közlekedéshez szoktam használni, nem hobbiként. Ajánlanám másoknak is, mert jól átmozgat, erősebb lesz tőle a láb. Ugyanakkor a lányoknak problémás lehet, mert így nadrágban kell járniuk.

 

Hévizi Mariann, SZTE BTK, anglisztika

Vizsgaidőszakban nem élek annyira egészségesen, de szorgalmi időszakban sokat biciklizem – jó időben, mert esőben inkább villamosra szállok. Nyáron nagyon sokat úszom, a Körös mellett lakom. Az étkezéssel is próbálok az egészséges életmódhoz igazodni: hat után nem eszem, bár ez nem mindig sikerül. Törekszem, főleg mert jön a nyár, egyre kevesebb ruha van rajtunk, és csinosnak kell lenni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01