SZTE magazin

2017. IV. negyedév

2017. december 06.

A hasnyálmirigy-gyulladás súlyosságának csökkentésére keres lehetséges módszereket Kovács Dénes Péter, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatója. Kutatásában a Szegedi Tudós Akadémia tehetséggondozó programja is segíti.

2017. december 06.

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

2017. november 10.

A Budapest Noir című film a magyar alkotások közül elsőként képviseli a hard-boiled krimi műfaját. A film alapjául szolgáló könyvsorozat első része – ugyanezen a címen – nemzetközi sikereket ért el. Szerzője Kondor Vilmos, az SZTE öregdiákja.

2017. október 26.

Dóczi Attila - vagy ahogy követői ismerhetik, Attis – alig egy éve gyárt videókat a Youtube-ra, két csatornáján összesen mégis nagyjából 76 000 feliratkozóval büszkélkedhet. Előbb az Animegyetem nevű csatornát hozta létre, majd belekezdett a Tanulom Magam című, főként pszichológiai témákat rövid videókban feldolgozó csatornája szerkesztésébe.

2017. október 06.

A 2017-es Kutatók Éjszakáján az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézetben jártunk, ahol Dr. Kereszty Éva egyetemi docens mutatott be egy oktatási, demonstrációs és kutatási anyagból álló kiállítást.

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01