SZTE magazin

Hangsúly

2014. február 23.

A rangsorokban is jelentős a minőségbiztosított tudományos fórum, a TDK súlya

 

Verseny és tudományos fórum a TDK. 22. éve virágzik az országos tudományos diákköri mozgalom. A legtehetségesebb egyetemistáknak és főiskolásoknak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián nyújtott teljesítménye alapján a felsőoktatási intézmények eredményessége is összemérhető.

2014. február 23.

A PISA-felmérés fontos, de nem az egyetlen

 

A magyarok három tantárgyból rontottak a 2012-es PISA felmérésen, és a finnek sem szerepeltek jól matematikából – többek között erről beszélgettünk Markku Niemivirtával, a Helsinki Egyetem Empirikus Oktatási-Nevelési Tanszékének professzorával, aki az SZTE Oktatáselméleti Kutatócsoportjának meghívására tartott háromnapos workshopot Szegeden egy uniós projekt keretében.

2014. február 23.

A PISA mérlegén a magyar iskola

 

„Rosszabbul teljesítenek a magyar diákok, mint 2009-ben” – összegezték a sajtóhírek a 2012-es PISA-felmérés eredményét. A 15 éves magyar fiatalok az OECD-átlag alatti eredményt értek el matematikából, szövegértésből és természettudományból. Mi az üzenete a PISA-mérlegnek? – kérdeztük Csapó Benőt, az SZTE professzorát, aki a PISA Igazgató Tanácsának alelnöke.

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01