Válogatott publikációk - Horváthné Dr. Almássy Katalin


  1. Horváth - Almássy K., Pallagi-Bánkfalvi,E.(1994): Investigation of the effect of polysaccharid based hydrocolloids on the model systems. – J. Food Physics, Part 2 Supplement: 48-50.
  2. Horváth-Almássy, K.(1996): Élelmi rostok és funkcionális tulajdonságaik 1-2. r. Élelmezési Ipar, L. évf.
  3. Bara - Herczegh, O., Horvath - Almassy, K., Örsi, F. (2000): Development of a sensory scoring test system to evaluate the ripeness of cheeses. – Egy. J. Dairy Sci. 28: 239-258.
  4. Bara-Herczegh, O.,Horvath-Almassy, K.,Örsi, F.;Fenyvessy,J.(2001): Suitability of textural parameters for characterization of Trappist cheese ripening. Acta Alimentaria (30) 2
  5. Bara-Herczegh, O.,Horvath-Almassy, K.,Csanádi,J.Örsi, F.(2002): Suitability of textural parameters for Characterization of Hajdú cheese ripening. Acta Alimentaria (31) p.:149-159
  6. Bara - Herczegh, O., Horvath - Almassy, K., Örsi, F. (2002): Application ofmultivariate methods to identify the indices of secondary proteolysis for Trappist cheese maturity and quality. - Eur Food Res. Technol. 214(6): 516 – 520.
  7. Horváth-Almássy,K.;Ács-Bozóky, E. Bara-Herczegh,O. Libor Sz.(2002): Study of the variation in quality of wheat flours with habitat on the basis of stretching and breaking properties., ICC Conference Budapest, 2002 May 26-29. 2002, In: Proceedings p. 59-64., Abstract p. 104. ISBN:963 420 719 7
  8. Horváthné dr. Almássy Katalin (2003): Élelmiszerkolloidika alapismeretek, SZTE SZÉF, ISBN 963 482 655 5
  9. Horváth-Almássy, K. & Bara-Herczegh, O. (2006): Assessment of fatty goose liver grade by texture analysis Acta Alimentaria 35, 363-372
  10. Horváth-Almássy,K.(2006): Rezisztens keményítő, az új élelmirost dúsító komponens. Élelmezési ipar, LX.évf. 3.sz. p.:87-92.
  11. Horváth-Almássy,K.(2006):Durum dara minősítése QTS25 tesztekkel; XV. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia, Konferenciakidvány, p:133-140, ISBN 963 229 636 2 Debrecen,
  12. Horváthné Almássy K.; Véha A.:E-anyagok technológus szemmel, Hungalimentaria 2007, Tudományos konferencia, Budapest okt. 25-26., Összefoglaló
  13. Horváth-Almássy,K.; Véha,A.;Krisch,J. (2009): Studies on functional properties of wheat flour dough with added resistant starch content, Integrated systems for agri-food production for XXI century-; Nyíregyháza, november 12-14, Proceedings of the 6th International Conference, p.:45-50. Editors: Dumitru Tucu and Dumitru Mnerie, Bessenyei György Könyvkiadó, ISBN 978-963-9909-40-3 
  14. Horváth-Almássy,K.; Véha A (2010):Búzatészta alapú termékek rostdúsítása rezisztens keményítővel, Élelmiszer Tudomány Technológia LXIV évf. 1. szám, p.:20-25
  15. Horváthné Almássy K. (2010): Kristálycukor. In Élelmiszertechnológia mérnököknek Szerk: Biacs,P. et al., kiadó: SZTE Mérnöki Kar, tankönyv, ISBN 978-963-306-017-9