Előadónkról

 Prof. Farkas János
 BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék
Farkas János 1933-ban született Sárkeresztúron, első diplomáját 1957-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, mint filozófia-logika szakos tanár, majd 1963-ban ugyanannak az intézménynek az elméleti filozófia szakán is megszerezte oklevelét, majd 1974-ban a London School of Economics-on szerzett diplomát.

1969-től az MTA Szociológiai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese, 1974-től ott osztályvezető és tudományos tanácsadó. A Budapesti Műszaki Egyetemen 1983-ban alapította meg a Szociológia Tanszéket, itt 1998-tól egyetemi tanár, 2003-ban pedig emeritus címmel ismerték el munkáját. A BME-n kívül oktatott a Veszprémi Vegyipari Egyetemen, a Keszthelyi Mezőgazdasági Akadémián, a Külkereskedelmi Főiskolán, a soproni Erdészeti-Faipari Egyetemen, a Zrínyi Miklós Katonai akadémián, és 2007-től a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának meghívott előadója, valamint a Semmelweis Egyetemen is tart előadásokat.

Prof. Farkas János mintegy 20 hazai és nemzetközi kutatás vezetője, résztvevője, kutatási témái a tudomány-és technikaszociológia, a térkutatás és az ökológia. Jelenleg a társadalom strukturális elmélete című témán dolgozik

Számos bel- és külföldi testület tagja, többek között a Magyar Szociológiai Társaság elnökségének tagja a társaság megalakulása óta, az MTA Tudománytörténeti Bizottság Oktatási Albizottságának tagja, az MTA köztestületi tagja, a közgyűlés doktori küldötte, a budapesti Corvinus Egyetem Doktori-Habilitációs Bizottságának tagja.