Előadónkról

Prof. Dr. Mikó Tivadar centrumelnök, intézetvezető egyetemi tanár
SZTE Szent-Györgyi Albert Orvos és Gyógyszerésztudományi Centrum, SZTE ÁOK Pathológiai Intézet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prof. Dr. Mikó Tivadar a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvos és Gyógyszerésztudományi Centrumának elnöke, az Általános Orvostudományi Kar Pathológiai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára.

1948-ban született Egerben. Egyetemi tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végezte, kórbonctani és kórszövettani vizsgálatokból, majd cytopathológiából szakorvosi vizsgát tett. Ethiópiában három évig, az Egyesült Királyságban két évig tartózkodott tanulmányúton.

A Szegedi Tudományegyetemen oktatói tevékenysége mellett tisztségeket is betölt: 2005 és 2006 között az Általános Orvostudományi Kar Tanári Testületének elnöke, 2005-től a Szeged Biopolisz Egészségipari Kulcsprojekt centrumelnöki biztosa. 2006. júliusától a Szent-Györgyi Albert Orvos és Gyógyszerésztudományi Centrum elnöke és a Klinikai Központ vezetője.

Több szakmai táraság munkájában vállal feladatot, többek között tagja a Magyar Pathológus Szakmai Kollégiumnak, az Orvosi Diagnosztikai Szakmai Akkreditáló Bizottság elnöke. Kutatási területe az emésztőrendszeri pathológia és a fertőző betegségek. Tudományos eredményeiért 1984-ben Miniszteri dicséretet kapott, 1999-ben Somogyi Mihály-éremmel tüntették ki.