Biopolisz – egészségipari fejlesztés

Szeged egyetlen területen kiemelkedő, és ez az emberi tudás, ennélfogva Szeged kitörési pontja a tudásipar. Az egyetemen és a szegedi kutatóintézetekben kétezer kutató dolgozik, háromnegyed részük az élettudományok, negyven százalékuk az orvos- és gyógyszerészeti tudományok terén. A gazdaság fellendülését és Szeged jövőjét a BIOPOLISZ program keretében az egészségipar, a környezetvédelmi biotechnológia és az agrár-bioinnovációs biotechnológia jelenti. Programunk az egészségipar három szintjének megfelelően, három egymásra támaszkodó, egymás munkahelyteremtő és gazdaságélénkítő hatásait kölcsönösen erősítő részből áll. E körbe tartoznak az egészségügyi közszolgáltatások; az egészségüggyel vagy az egészséggel kapcsolatos térítéses szolgáltatások; továbbá az egészségipari K+F alapú gazdaságfejlesztés.
Az egészségipari projekt alulról szerveződő, regionális gazdaságfejlesztési stratégia keretében valósul meg. Közgazdasági törvényszerűségek szerint tovagyűrűző folyamat indul el: az első körben megerősödött vállalkozások a megnövekedett feladatot csak nagyobb üzemmérettel képesek ellátni, ami újabb beruházásokat indukál.
Az új beruházás ismét elindítja az elsődleges, majd a másodlagos regionális multiplikátor hatást, és a tovagyűrűző folyamat révén Szeged, majd a dél-alföldi régió gazdasága önfenntartó növekedési pályára áll.
 
 
 
Az előadás megtekintése:
 
Modemes változat (méret:192x144 sávszélesség:40kbps)
 
Szélessávú I változat (méret: 320x240 sávszélesség: 200kbps)
 
Szélessávú II változat (méret: 384x288 sávszélesség: 500kbps)
 
LAN változat (méret: 640x480, sávszélesség: 1000kbps)
 
Megjegyzések:
 
Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!
Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg  automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön  telepítése szükséges.
 
Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.
 
Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.
 
Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre!